lørdag den 16. maj 2015

Cremet rabarber-is med bagt marcipan


Cremet rabarber-is med bagt marcipan, 4 pers.

250 g rabarber
1 spsk vand
1 stang vanilje
Revet skal af 1/2 økologisk citron
130 g rørsukker
1 æg
3 dl letmælk
60 g marcipan

Fremgangsmåde rabarber-is: Snit rabarberne i skiver og kog dem ved svag varme med vand og kornene fra vaniljestangen (lad bare stangen koge med, men husk at fiske den op). Lad det koge 10 min. - rabarberne skal kun lige akkurat blive møre. Lad blandingen køle af i køleskab 1 times tid. Pisk sukker og æg godt sammen. Blend rabarbermassen med mælken. Pisk de to dele sammen og riv til sidst citronskallen i. Kør massen på ismaskine 50 minutter eller frys det i min. 6 timer - rør af og til.
Fremgangsmåde bagt marcipan: Skær marcipanen i tynde, smalle skiver og læg dem på en plade med bagepapir. Bages øverst i en 200 grader forvarmet ovn (ikke varmluft) cirka 5 min., til de er gyldne. OBS: Vær meget opmærksom - de tager hurtigt farve.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar