onsdag den 4. marts 2015

Restaurant Substans

Forleden aften var vi på Restaurant Substans. Det var et rigtigt godt besøg - og ikke som på andre finere restauranter. Der var hvide duge på bordene, jovist, men tjenerne gik i røde og blå kondisko, var iført ternede skjorter og havde langt hipsterskæg. Vi blev mødt med et "dav", og da vi grinte lidt af den uformelle hilsen, kom der en opfølgning: "Ja, sådan siger vi sgu i Jylland!". Der var en meget afslappet, rar stemning, og vi følte os godt tilpas. Tjenerne tog pis på alle gæster, og var nærværende og professionelle. Der var ikke noget ophøjet snobberi over stedet eller personalet, og det var befriende som gæst. Maden er økologisk og lokalproduceret - så vidt muligt. Og al vinen er økologisk eller biodynamisk. Her var Mike og jeg enige om, at de var gået lidt for meget på kompromis med den gode smag og vin-mad sammensætningen for at holde sig til konceptet, men det er jo netop en smagssag. Vi havde en rigtig god aften på Aarhus' nykronede Michelinrestaurant - og selvom den ligger langt fra Frederikshøj, forstår vi udmærket stjernen. Restaurant Substans er et og flere besøg værd!

De to snack-serveringer th bestod af syltede løg med torsketatar, lam med ramsløg, maltbrød med lardo og citroncreme
 (virkelig god!) og selleri med solsikkekerner. Forretten (n.tv.) var stenbiderrogn på persillecreme, syltede kartofler og
fladbrød - og der var ikke sparet på rognen! 2. servering (ø.tv.) var sprød torskeryg med gulerødder og ærteskud,
skum af brunet smør og en sauce af kærnemælk og gulerød.
3. servering (th) var Sødam kylling på to forskellige måder med fennikel og selleri og de første ramsløg fra Risskov.

Desserten (tv) kårede vi som aftenens vinder: Is af hvid chokolade på bund af syltede og frysetørrede havtorn,
brændt hvid chokolade, havtorn-curd og karamelfudge. Mm! Kaffe og petit fours (th) ser jeg altid frem til,
ligegyldigt hvor mæt jeg er. Her fik vi en sprød chokoladekage med gulerodsmarengs og i skålen under bladene
ligger bagt marcipan med gran - meget specielt. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar