Jeg var som et lille barn, da jeg slog øjnene op fra
morgenen – klar til dagen og
spændt på, hvad den ville bringe. Jeg spiste morgenmad og gik i bad og satte
uret til 9.20, hvor de live i Go’ Morgen Danmark ville løfte sløret for, hvilke
jyske restauranter der for første gang i historien ville få en Michelinstjerne.
Da uret ringede og jeg tændte fjernsynet, stoppede al aktivitet – tandbørsten
hang livløst i mundvigen på mig, og jeg holdt vejret for bedre at kunne høre.
TRE restauranter i Aarhus havde fået en stjerne! Frederikshøj var klart den
ene, men hvilke restauranter var de andre to? Miró? Restaurant Et? Da det blev
sagt, at restauranterne, foruden Frederikshøj, var Gastromé og Substans,
bølgede glæden igennem mig. Gastromé er en forholdsvist nyåbnet restaurant af
mine tidligere chefer fra Det Gamle Mejeri, og jeg var målløs, stolt og
stjerneglad på deres vegne (og så ærgrede jeg mig måske også en smule over mit
nej til jobtilbuddet, da de åbnede i september). Substans er en lækker
restaurant med fair priser – eksempelvis kører de fire retter med fire vine for
500 kroner hver tirsdag og onsdag (det fik de dog rettet senere samme dag,
således at de kun fortsætter konceptet marts ud). Substans gør ikke meget væsen
af sig, og det vælter ikke med madanmeldelser i aviser og på nettet for deres
restaurant – den er generelt lidt overset. Jeg synes, det er så godt gået, og
jeg er en stolt aarhusianer! Frederikshøj besøgte vi jo i januar, og vi var
helt enige om, at det var en stjerne værdigt. Gastromé fik vi mad fra til
nytår, men Substans har vi endnu ikke stiftet bekendtskab med, selvom snakken
tit er faldet derpå. Derfor gik jeg med det samme på Substans’ hjemmeside og
bookede bord til to på tirsdag – uden at spørge Mike, for jeg var ikke i tvivl
om, at han ville bifalde det. Kokken fra Gastromé fortalte i TV i morges, at
deres bookingsystem ikke havde været tilgængeligt for dem i to timer samme dag,
fordi nysgerrige madører havde travlt med at bestille bord på den nye hotshot
restaurant i provinsen.
Noget af det, jeg tidligere har misundt hovedstaden, er
deres store udvalg af vilde restauranter og de flotte stjerner, som hænger over
byen. Men jeg er sikker på, at der nu vil skyde endnu flere lækre restauranter
op rund omkring i vores lille by – og det ser jeg frem til!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar