torsdag den 26. februar 2015

Rødbedesalat og oksedeller


Rødbedesalat med grønne linser

4 mellem rødbeder
2 dl grønne linser
200 g god feta
2 syrlige æbler
brøndkarse
0,5 dl balsamicoeddike
lidt olivenolie
Salt og peber

Sådan: Skyl og kog linserne som anvist på pakken, køl af i køleskab. Skræl og riv rødbederne og vend det i balsamico og olie. Hak æbler og feta. "Kram" rødbederne for væde og bland dem med feta, æbler og linser. Riv brøndkarse og drys salt og peber over salaten inden servering. 
Husk at smage til - nogle synes rødbeden er meget gennemtrængende og er ikke vilde med den "jordede" smag, i såfald kan du stænke ekstra balsamico eller krydderier over. 

Oksedeller - 20 stk

400 g øko oksefars
1 løg
2 fed hvidløg
1 mellemstærk chili
5 cherrytomater
1 rød peber
1/2 bundt persille
1 æg
150 g god feta
Salt og peber

Sådan: Hak persille og grønsager fint. Riv fetaen i stykker og bland alle ingredienser og form kødboller af frikadellestørrelse. Afsæt kødbollerne på en bageplade med bagepapir og bag dem midt i ovnen ved 220 grader i cirka 25 min. 

Server brød og en hjemmelavet skyrdressing til retten. 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar