søndag den 11. januar 2015

Frederikshøj

Igår aflagde vi Frederikshøj et besøg - et besøg, vi har set frem til og været spændte på. 
Michelininspektørerne besøgte restauranten i efteråret, og vi er begge helt sikre på, at stedet bliver beriget med en stjerne - det var en fantastisk god oplevelse.
Frederikshøj er velindrettet og emmer af god smag - på flere måder. Der hænger Kvium-malerier i hallen og i restauranten, Pelikanstole og andre Finn Juhl møbler fanger øjet, og i restauranten spiller musik sammensat af en musikekspert, så det passer til serveringerne. 
Vi blev taget imod af en smilende vært, som tog vores overtøj, der stod flere tjenere og også Wassim selv og tog imod os og bød velkommen. Vi blev ført til vores pladser, hvor to tjenere iført brune handsker rykkede stolene ud for os, lagde stofservietten i vores skød og i én synkron bevægelse vendte det fad, der stod ved hver kuvert, på hovedet, således at det dannede en skål. Wow, så var showet igang. 
Vi skulle have deluxe-menuen og skulle starte med snacks og bobler. En hel vogn med afkølet champagne blev kørt til vores bord, så vi selv kunne vælge, om vi var til Dom P, Ruinart, André Clouet eller noget helt fjerde, og Mike fik straks gode idéer om, at vi må anskaffe os en sådan vogn. 

Menuen:
Champagne og snacks
Sandreje - Tang
Søpindsvin - Caviar
Hønseæg - Rede
Kammusling - Selleri - Guld
Jomfruhummer - Avokado - Brunet smør
Havtaske - Trøffel - Musling
Foie Gras - Kalvebrissel - Havtorn
Okse - Rødbede - Spæd fennikel
Ananas - Kokos - Vanilie
Blodappelsin - Krydderkage - Karamel
*****
Vinmenu
Mineralvand
Kaffe med petits fours

Det var første gang, vi smagte søpindsvin, og det var en sjov og anderledes oplevelse at få den serveret med ægte kaviar i søpindsvinets egen skal. Kammuslingerne blev serveret med selleri i flere afskygninger - blandt andet en chips belagt med guld - jeg kan godt li' guld :)
Havtasken - eller havets Louis Vuitton, som de kaldte den på Brøndums i sommers - blev serveret på fornemmeste vis. Her kom Wassim selv til vores bord og hældte den varme sauce over og ønskede en god aften. Der var show for alle pengene, da oksen skulle serveres. Her kom en røgfyldt bowle ind med oksehale toppet med Karl Johan mayo, så det lignede små svampe. Det var som at se svampe i skovbunden i tidlig morgendis, som rullede hen over bordet og fortryllede os. 
Den bedste ret, vi fik serveret er én af Wassims signaturretter - jomfruhummer på avokado og brunet smør, toppet med den lækreste vinaigrette af blandt andet ingefær, nødder og hvidløg! Uh, den var god! 
Mike var forfærdet, da han overhørte et bord fravælge foie grasen, og han spiste lystigt, da vi fik den serveret. Her fik vi fire små anretninger - to kolde, to varme. Til det varme, som var stegt foie gras med crispy kalvebrisler og stegt maltbrioche, fik vi et lækkert glas rosé. Til det kolde, som var foie gras terrine med havtorngele og -chips fik vi en spændende blanding af sauternes og havtornjuice. Blandingsforholdet i drikken var helt perfekt, og sommelieren grinte, da jeg foreslog Mike, at det skal være vores nye drik søndag morgen (måske mest af Mike modkommentar, at vi kun har d'yquem i skabet). 
Personalet var rigtig søde, venlige, nede på jorden og sjove at snakke med. Anders Breinholt sad ved bordet ved siden af, og da ananas-desserten skulle serveres for dem, præsenterede tjeneren den som "ananas i egen juice" - og hele bordet grinte af, at tjeneren brugte Anders Breinholts "joke" fra Natholdet. 
Den sidste dessert, som var en røgfyldt karamelkugle med blodappelsinsorbet og krydderkage, var mega smuk. Men vi var ved at være meget mætte efter de mange retter. Vi tog kaffen i hallen, hvor en hel vogn med petit fours blev kørt frem foran os. Det var præcis som på Michelinrestauranten Au Crocodile i Strasbourg - endelig blev vi udsat for sådan en vogn igen, og jeg var i himlen, omend jeg var meget mæt!
Her sad vi så og snakkede om aftenen og oplevelsen og gjorde status. Vi blev enige om, at Frederikshøj var bedre end Texture i London og på niveau med Au Crocodile i Strasbourg. Frederikshøj slår ikke The Square i London, og Brøndums har stadig en helt særlig plads i vores hjerter, så dén står stadigvæk som den bedste i Danmark.
Men vi vil helt sikkert tilbage - det var en fantastisk dejlig aften!

Brød. Hjemmekærnet smør med havsalt og smør med skovmærkepulver

I: Tang, sand, rejer. II: Søpindsvin og kaviar

I: Havtaske II: Kammusling og guld

"Skovsvampe" og morgendis

I: Foie Gras og havtorn II: Signaturret med jomfruhummer, avokado og brunet smør

I: Ananas, kokos og hvid chokolade II: Karamelkugle med røg og appelsinsorbet

Kaffe og petit fours


Ingen kommentarer:

Send en kommentar