torsdag den 15. januar 2015

Fastelavnsboller


Nu begynder sæsonen for fastelavnsboller. Jeg har mange gode minder med fastelavnsboller: Fra fastelavnsfester med ungerne i den lille landsby, jeg kommer fra. Fra skoleafslutningen op til vinterferie, hvor vi fik fastelavnsboller. Fra "rasleture" rundt i byen fastelavnssøndag - her fik vi nybagte, lune fastelavnsboller hos de ældre damer. Stopmætte kunne vi trille hjem i vores fastelavnskostumer - og spise flere fastelavnsboller, som mor havde stået og bagt til os... 
Jeg har lyst til at dele min yndlingsopskrift, så I kan afprøve den og se, om den overgår jeres egen. 

Fastelavnsboller, 16 stk

35 g gær
150 smør (ikke margarine)
1,5 dl sødmælk
40 g sukker
2 små æg
1 tsk salt
0,5 tsk kardemomme
375 g hvedemel

Fyld:
100 g marcipan
Creme - det kan købes :)

Fremgangsmåde: Smelt smør i en gryde og tilsæt mælken. Gæren udrøres i den håndvarme blanding. Tilsæt de øvrige ingredienser og afslut med at si melet i. Dejen skal være klistret - når der er så meget smør i, er den nem at rulle ud alligevel. Lad dejen hæve et lunt sted under et fugtigt viskestykke 1 time. Lav imens cremen. Del dejen i to og udrul en kugle af gangen til en 0,5 cm tyk plade - husk at drysse en smule mel på bordet. Skær 8 firkanter af hvert stykke. Fordel en lille klump marcipan og en klat creme på hver og saml - vær grundig og forsigtig. Lad dem efterhæve på ovnen, mens den forvarmes til 220 grader (ikke varmluft).  Pensl med sammenpisket æg inden bagning. Bages ca. 12 minutter midt i ovnen. Afkøles og pyntes med glasur og frysetørret bær. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar