Denne jul bestod min julegave fra Mike i et gourmetophold på
Fakkelgården. Det har vi set frem til længe, og igår kom dagen endelig. Fakkelgården er et skønt hotel med tilhørende prisbelønnet restaurant og en fantastisk vinkælder (et paradis for en vin-entusiast som min kæreste).
"Fakkelgården - hvor pejsen altid knitrer og duften af stemning og gastronomi altid summer i luften..."
 |
Det hele var så gennemført. Værelset var fint og hyggeligt indrettet, og der var fjord-udsigt og egen terrasse/altan. |
Opholdet var eksklusivt og luksuriøst, og vi følte os som konge og dronning. Vi var kun tre gæster på hele hotellet - mig og Mike og så en forretningsmand. Da vi ankom, stod der champagne klar på værelset, og bagefter nød vi kaffe og kage i pejsestuen. Der var ild i den åbne pejs, og helt stille. Lige hvad vi trængte til. Jeg nåede at drikke en hel kande te, før Mike havde læst vinkortet igennem og besluttet sig for, hvilke vine vi skulle have til den seks-retters om aftenen.
 |
Kaffen ved ankomst |
 |
Som en seks-årig i en slikbutik! |
 |
Vores fantastiske vinter-menu:
1: Muslinge suppe 2: Porrer med vintertrøffel 3: Torsk med jordskokketema
4: Gris (store billede) 5: Due (nederst i midten) 6: Passion-dessert |
 |
Vinene:
Champagne: Pol Roger, Cuvee Sir Winston Churchill, 2000
Rødvinen: Armand Rousseau, Chambertin, Clos De Beze, 2007 |
Mike gør ikke noget halvt, og når vi nu var et sted med så gode vine, skulle vi da også have et par af de bedste. Det vakte nysgerrigheden ved tjeneren fra et af de andre borde, og da vores tjener var ude med tallerkner efter torsken, kom han over for at få sin nysgerrighed stillet. Han spurgte ligeud: "Hvem er I?" med hentydning til, at vi da måtte begå os inden for faget - og hvordan søren har to så unge råd til at bruge flere tusinde kroner på en middag? Vi fik os en hyggelig snak med ham, og efter den gode middag og øl i pejsestuen, var vi så afgjort mætte, tilfredse, glade og trætte.
 |
Torsken |
 |
Vores drikkevarer :) |
 |
Selv morgenmaden bestod af flere retter. Det var overdådigt! |
 |
Efter maden gik vi en lille tur i den kolde vinterluft på Fakkelgårdens strand. |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar