tirsdag den 7. januar 2014

Ferie = mere tid i køkkenet

En fantastisk lækker chokoladekage - perfekt til en stærk kop kaffe eller som dessert

Mudret chokoladekage - glutenfri (altså nærmest sund ;)

100 g sukker
¾ dl stærk kaffe
125 g 70 % chokolade
100 g smør
1 lille nip fint salt
2 æg L-XL 

Fremgangsmåde: Kog sukker og kaffe op. Sluk. Rør smør, salt og chokolade ud i den varme blanding. Pisk til sidst ægget i ét af gangen. Hæld blandingen i en lille smurt springform.
Bages 45 min. ved 160 grader i varmluftsovn. Afkøl kagen, før den nydes.

OBS: Denne kage bages i en lille springform, som f.eks. den på 16 cm fra Mette Blomsterberg. Hvis man vil lave en stor kage, skal man lave dobbeltportion og bage den i en almindelige springform med en diameter på ca. 26 cm. 

Hindbær-tiramisu

Hindbær-tiramisu

Vi får gæster i aften, så jeg har lavet Moderne Mamas fortolkning af tiramisuen - den smager fantastisk!
Se opskriften her

MUMS!

Knækbrød

Knækbrød har i et par år været en modedille - og med rette! Der findes ikke noget bedre til at stille sulten, når man er på vej ud af døren, på jobbet eller som formiddagssnack. 
Denne opskrift er Theresas (bonderøvens kone) - fra bogen "Livet på kastaniegården". Jeg har blot tilføjet lidt rugmel.

1 dl havregryn
1 dl semsamfrø
1 dl solsikkekerner
1 dl græskarkerner
1 dl hørfrø
1 dl rugmel
2 1/2 dl hvedemel
1 1/2 tsk. groft salt
1 tsk bagepulver
2 dl vand
1 dl olie

Fremgangsmåde: Alle ingredienser blandes sammen. Del dejen i to og udrul hver klump, så den dækker en bageplade - udrul mellem to stykker bagepapir. Udstik med udstiksforme/glas for at få sjove forme, eller skær i firkanter. Drys med flagesalt og evt. krydderurter - jeg brugte rosmarin.
Bages 25 min. ved 200 grader. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar