onsdag den 9. oktober 2013

Efterårssuppe med rodfrugter og spidskål

Lækker suppe i skønt efterårsvejr


Efterårssuppe 

 4 pers.

1 stort løg
2 fed hvidløg
1 porre
3 persillerødder
2 gulerødder
2-3 store kartofler
2 dl fløde
Krydderier: Chili, salt, peber, krydderurter
¼ spidskål
1 pk. Bacon
Creme fraiche

Fremgangsmåde: Skyl, skræl og hak rodfrugter, løg og porrer i små stykker. Kom det i en gryde med hvidløg, salt og krydderurter. Fyld vand på, så det lige netop er dækket. Lad det koge mørt  - det tager ca. 35 min. Blend derefter massen, så den bliver nogenlunde ensartet. Tilsæt fløde og krydderier. 
Hak spidskålen og kom den i suppen lige inden servering – på den måde blancheres de og har stadig lidt bid og giver suppen en lækker konsistens.
Top med sprødstegt bacon og lidt creme fraiche.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar