Der blev fire skønne glas med tomater - heraf to til mig selv... |
I vores have i andelsboligforeningen dyrker vi
frilandstomater. Jeg startede med at dyrke tomater for to år siden – den første
sommer, jeg boede her. Første år var der mange grønne tomater, da frosten satte
ind, og de blev smidt i komposten, for jeg var ikke klar over, at man kunne
sylte dem. Sidste år tog min nabo, Bo, sig kærligt af de grønne tomater. Han
syltede dem, og jeg fik et glas og var så ked af det, den aften, jeg spiste
den sidste til min aftensmad (der var vist kun gået halvanden uge; så hurtigt spiste
jeg dem). I år har jeg så selv syltet de grønne tomater – efter Bos opskrift.
Normalvis er syltede grønne tomater søde, men jeg er vild
med Bos! De er mere krydrede og syrlige…
Syltede grønne tomater
1,5 kg grønne tomater
200 g salt
400 g sukker
3,5 dl vand
9 dl eddike
Fyld efter ønske (1/2 chili, dild, timian, hel sort peber).
Fremgangsmåde: Prik tomaterne med en gaffel. Kom tomaterne i
en skål og overhæld med salt. Lad tomaterne trække natten over, så saltet kan
trække væsken ud af dem.
Næste dag vaskes saltet af tomaterne. Glas skylles med
kogende vand og skylles i atamon. Fordel tomaterne i glassene. Kog vand, eddike
og sukker op. Hak chili og krydderurter og kom det i lagen sammen med hel sort
peber. Når lagen spild-koger, hældes det over tomaterne. Glassene lukkes til.
Trækker min. en uges tid, før de spises.
Tip: Nogen laver søde syltede grønne tomater og benytter nelliker, kanel, allehånde og kardemomme som krydderi i stedet for chili og krydderurter.
Det er om at få plukket de grønne tomater, inden frosten sætter ind... |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar