lørdag den 28. september 2013

Mynte-saft (til Mojitos)

Mynte fra haven og økologiske limefrugter

I denne uge har jeg lavet mynte-saft.
Det er min HELT EGEN opskrift, og jeg er rigtig stolt, for det er blevet vildt godt!
Vi havde meget mynte i haven (mynte er en krydderurt, der overtager en hel krukke og slår andre planter ihjel for at komme til), og jeg syntes, det var synd og skam at lade det gå til over vinteren.
Sidste efterår klippede jeg det ned og tog det med ud på restauranten, hvor jeg arbejde, til køkkenchefen - han lavede en lækker mynte-crumble til is af det. 
Men i år ville jeg selv bruge det. Og det blev til en skøn mynte-saft, som kan drikkes i kogende vand, så det bliver en mynte-te, drikkes med vand og is, 
eller med danskvand, rom og knust is, så det bliver en slags mojito!
Næste weekend skal jeg i sommerhus med familien, 
og jeg tager en flaske med. Jeg er sikker på, det bliver et hit!

Mynte og lime vendt i vand og sukker. 

 Mynte-saft (2 flasker)

En stor buket mynte (ca. to planter fra et supermarked)
1 l. vand
400 g sukker
3 økologiske lime
2 tsk vinsyre

Fremgangsmåde: Vand og sukker koges, til sukkeret er opløst. Kom vinsyre i. Skær lime i både og pres saften i, og læg bådene i massen, så de kan trække. Tilsæt mynten (dette skal gøres, mens massen er meget varm).
Lad blandingen trække i køleskabet i 5 dage.  
Si gennem et rent viskestykke og hæld på skoldede, atamon-skyllede flasker. 
Holder nogle uger på køl.


Vi havde ikke flere patentflasker, så saften kom på hhv. champagne- og ølflaske. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar