Jordbærkager - 10 små eller 1 stor
100 g marcipan
100 g rørsukker
100 g smør
2 æg
25 g hvedemel
20 g hakkede ristede mandler (eller mandelmel)
Jordbær
Creme
Flødeskum
Chokolade
Fremgangsmåde: Rør marcipan og sukker sammen. Tilsæt stuetempereret smør. Pisk et æg i ad gangen. Mel og mandler piskes i til sidst. Fyld massen i små forme eller én stor tærteform - fyld cirka tre fjerdele op. De små bages ved 180 grader varmluft cirka 15 minutter (den store cirka 25-30 min.). Tag kagerne ud og vend dem på hovedet, så de får en lige overflade, tag formene af efter et par minutter og vend dem igen og lad dem køle af. Stilles i køleskabet. Overfladen dyppes i smeltet mørk chokolade og pyntes med creme (halv creme/halv flødeskum vendes sammen) og jordbær. Mmm!
Tip: Mazarinbunden er Markus Grigos opskrift, og han pynter med flødeskum og bær (ribs, blåbær, kirsebær osv.).
Ingen kommentarer:
Send en kommentar