Amerikansk cheese cake
Obs: Denne cheese cake er bagt i en lille 16 cm springform (4 pers.) - dobbel portionen op, hvis du ønsker en stor cheese cake! Desuden har jeg lavet dobbeltbund, for jeg synes altid, bunden er for tynd!
Bund:
250 g digestive kiks
150 g smør (ikke margarine)
100 g chokolade
Osteblanding:
1. lag:
300 g neutral philadelphiaost
1 æg str. L
1 dl sukker
1 stang vanilie
2. lag:
2 dl creme fraiche 18 %
Evt. topping (en amerikansk cheese cake er ikke så køn som engelsk cheese cake, fordi den er bagt):
1 dl flødeskum
Blåbærsyltetøj
Fremgangsmåde:
- Smelt smør og chokolade i en gryde, og blend kiksene groft i en minihakker. Rør massen sammen og fordel det i en smurt springform. Bag bunden 5 min. ved 175 grader.
- Pisk ingredienserne til 1. lag sammen og fordel massen på bunden. Bag kagen 35 min. ved 175 grader.
- Pisk creme fraichen lidt stiv (tilsæt evt. lidt syltetøj eller anden dejlig smag) og fordel det på kagen. Bages igen 5 min. ved 175 grader.
- Afkøl kagen i køleskabet og pynt med bær. Nydes kold.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar