søndag den 16. februar 2014

Amerikansk cheese cake

Mine cheese cakes er altid efter amerikanske opskrifter, dvs. bagt.
Jeg kan ikke lide fornemmelsen af al det husblads, der skal i de engelske cheese cakes,
men det er jo en smagssag.
Oftest er de engelske cheese cakes de flotteste, for de står snor-lige
og "har et smukt snit", som Mette Blomsterberg ville sige.
Men smagen er nu engang bedre i de amerikanske, bagte cheese cakes!

Amerikansk cheese cake

Obs: Denne cheese cake er bagt i en lille 16 cm springform (4 pers.) - dobbel portionen op, hvis du ønsker en stor cheese cake! Desuden har jeg lavet dobbeltbund, for jeg synes altid, bunden er for tynd!

Bund:
250 g digestive kiks
150 g smør (ikke margarine)
100 g chokolade

Osteblanding:
1. lag:
300 g neutral philadelphiaost
1 æg str. L
1 dl sukker
1 stang vanilie
2. lag:
2 dl creme fraiche 18 %

Evt. topping (en amerikansk cheese cake er ikke så køn som engelsk cheese cake, fordi den er bagt):
1 dl flødeskum
Blåbærsyltetøj

Fremgangsmåde
  • Smelt smør og chokolade i en gryde, og blend kiksene groft i en minihakker. Rør massen sammen og fordel det i en smurt springform. Bag bunden 5 min. ved 175 grader. 
  • Pisk ingredienserne til 1. lag sammen og fordel massen på bunden. Bag kagen 35 min. ved 175 grader. 
  • Pisk creme fraichen lidt stiv (tilsæt evt. lidt syltetøj eller anden dejlig smag) og fordel det på kagen. Bages igen 5 min. ved 175 grader.
  • Afkøl kagen i køleskabet og pynt med bær. Nydes kold. 




Ingen kommentarer:

Send en kommentar