Igår velkommede vi efteråret med disse friterede æbleringe. De smager skønt og minder mest af alt om en blanding af æbleskiver, vafler og donuts. Spiser I dem varme, er æblet i midten lunt og dejen blød. Har I tålmodighed til at vente, til æbleringene er afkølede, vil I opdage, at dejen knaser og er lækker sprød. Begge dele er super lækkert.
Friterede æbleringe til 4 pers.
4 æblerEn lille klump gær på størrelse med en ært
1-2 dl vand
2 æg
250 g mel
1 knsp fint salt
2 spsk sukker
Fremgangsmåde:
Dejen: Rør gøren ud i æg og en smule lunken vand. Tilsæt de øvrige ingredienser og vær forsigtig med mængden af vand - dejen skal have konsistens som en vaffel- eller tyk pandekagedej.
Æbleringeringe: Udkern æblerne og skær ringe på 3-4 mm. tykkelse. Dyp dem i dejen og friter i varmt (170-180 grader) neutralt madolie (vindruekerne-, majs- eller rapsolie). Vend dem efter et par minutter og lad dem få en gylden farve - de skal fritere cirka 5 minutter i alt. Lad dem afdryppe på fedtsugende papir, inden de drysses med flormelis og spises med endnu mere flormelis/sukker/marmelade.
Mmmm - efterår!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar