onsdag den 2. september 2015

Friterede æbleringe

Igår velkommede vi efteråret med disse friterede æbleringe. De smager skønt og minder mest af alt om en blanding af æbleskiver, vafler og donuts. Spiser I dem varme, er æblet i midten lunt og dejen blød. Har I tålmodighed til at vente, til æbleringene er afkølede, vil I opdage, at dejen knaser og er lækker sprød. Begge dele er super lækkert.




Friterede æbleringe til 4 pers.

4 æbler
En lille klump gær på størrelse med en ært
1-2 dl vand
2 æg
250 g mel
1 knsp fint salt
2 spsk sukker

Fremgangsmåde:
Dejen: Rør gøren ud i æg og en smule lunken vand. Tilsæt de øvrige ingredienser og vær forsigtig med mængden af vand - dejen skal have konsistens som en vaffel- eller tyk pandekagedej.
Æbleringeringe: Udkern æblerne og skær ringe på 3-4 mm. tykkelse. Dyp dem i dejen og friter i varmt (170-180 grader) neutralt madolie (vindruekerne-, majs- eller rapsolie). Vend dem efter et par minutter og lad dem få en gylden farve - de skal fritere cirka 5 minutter i alt. Lad dem afdryppe på fedtsugende papir, inden de drysses med flormelis og spises med endnu mere flormelis/sukker/marmelade.

Mmmm - efterår!



Ingen kommentarer:

Send en kommentar