fredag den 19. december 2014

Når en peberkagebager bager peberkage kager...

Nu er det rigtig jul! Bedstemors kagedåse er fyldt med lækre peberkagemænd og -koner, hjerter og stjerner. De dufter fantastisk - så skønt at hele opgangen stikker hovedet forbi og spørger efter smagsprøver. De sidste par år har jeg overrasket de søde medboere i huset ved at skrive julekort og pakke julekager ind til dem hver især, så der var til hver enkelt i husstanden (se evt. billeder nederst i dette blogindlæg). Traditionen startede for to år siden, da jeg havde lavet peberkager, som jeg ikke selv gad spise... Peberkagerne var mere smukke end smaglige, for jeg havde ved en fejl købt stjerneanispulver i stedet for kanel, som jeg lystigt havde fodret peberkagedejen med - uden undren for, hvor juleduften mon blev af. På det tidspunkt var lakridsfænomenet på sit højeste, så de syntes allesammen, kagerne var lækre og sjove med sit lakrids/stjerneanis-twist (eller var de mon bare høflige?). Ikke desto mindre har det været en tradition siden, så noget godt kom der da ud af de mislykkede peberkager. 
I år ville jeg prøve en anden opskrift - jeg havde jo ikke just gode erfaringer med den gamle. Når jeg skal søge opskrifter på nettet, søger jeg altid på billeder på google. På den måde kan jeg finde de kager, jeg allerhelst vil lave og spise. Da jeg søgte på "svenske peberkager" faldt jeg imidlertid over nogle kager, som umiskendeligt lignede min gode venindes. Det viste sig at være hendes tidligere roomie fra København, som havde lagt Kathrines opskrift på hendes blog. Det er en vildt god opskrift, og kagerne er perfekt krydrede - Husk bare at rulle dejen virkelig tyndt, for kagerne hæver lidt under bagning.
Du kan finde opskriften her.






Ingen kommentarer:

Send en kommentar