Gåtur og lavtstående vintersol |
Julemarked ved Vestkystens Gårdbutik |
Grene med smukt lav |
![]() |
Kogler fra skoven ligger til tørre i kurven - det er dejligt at høre dem knitre og "poppe" efterhånden, som de springer ud. |
Mors julebag |
![]() |
Lækkert konfekt - se opskriften længere nede |
Skønne karameller - se opskriften længere nede |
Hvert år i december holder
vi konfektdag med familien, hvor der (meget overraskende) laves konfekt og
julehygges for fulde gardiner. Vi går ture, tager på julemarked, spiller spil,
snakker, spiser julemad, æbleskiver, og laver konfekt. Vi afprøver forskellige
nye opskrifter på konfekt, sidste år var det p-tærter og flødeboller, og i år
var det karameller og Barcelona-mandler, som skulle vise sig at være lidt af et
hit, der ligesom p-tærten nok sikrer sig en plads videre til de næste mange
konfektdage.
Karameller
1 dåse kondenseret mælk
120 g smør
2 spsk honning
150 g rørsukker
Chokolade til overtræk
Evt. maldon havsalt til
pynt
Fremgangsmåde: Smelt alle ingredienser (pånær chokolade) i en gryde ved svag varme, indtil sukkeret er opløst. Der skal røres konstant. Skru derefter op for varmen og rør konstant i 10-15 minutter, til du har den ønskede farve. Hæld massen i en firkantet form med bagepapir (vi brugte en brødform 10*30 cm). Stilles i køleskabet 4 timer og skæres derefter i mundrette stykker og dyppes i smeltet chokolade. Drys evt. med havsalt til sidst og afkøl i køleskabet.
Fremgangsmåde: Smelt alle ingredienser (pånær chokolade) i en gryde ved svag varme, indtil sukkeret er opløst. Der skal røres konstant. Skru derefter op for varmen og rør konstant i 10-15 minutter, til du har den ønskede farve. Hæld massen i en firkantet form med bagepapir (vi brugte en brødform 10*30 cm). Stilles i køleskabet 4 timer og skæres derefter i mundrette stykker og dyppes i smeltet chokolade. Drys evt. med havsalt til sidst og afkøl i køleskabet.
Barcelona mandler
1 håndfuld mandler
1 pk nougat
1 spsk kanel
1 spsk mørk kakaopulver
Fremgangsmåde: Rist
mandlerne på en bageplade i ovnen ved 200 grader i 10 min. Afkøl mandlerne og
prik den i en lille firkant koldt nougat. Pak forsigtigt mandlen ind i nougat.
Tril kuglen i en blanding af kakao og kanel. Opbevares i køleskabet.
De lyder simple og
kedelige, men smager helt fantastisk - det selvom jeg ikke er så meget for
nougat.
Jeg har fået opskriften fra
det fantastiske svenske program "Leilas Jul" - de hedder Barcelona
mandler, fordi hun købte sådanne mandler på en ferie i... Barcelona :)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar