tirsdag den 9. december 2014

Decemberweekend

Gåtur og lavtstående vintersol







Julemarked ved Vestkystens Gårdbutik

Grene med smukt lav

Kogler fra skoven ligger til tørre i kurven -
det er dejligt at høre dem knitre og "poppe" efterhånden, som de springer ud.

Mors julebag






Lækkert konfekt - se opskriften længere nede

Skønne karameller - se opskriften længere nede



Hvert år i december holder vi konfektdag med familien, hvor der (meget overraskende) laves konfekt og julehygges for fulde gardiner. Vi går ture, tager på julemarked, spiller spil, snakker, spiser julemad, æbleskiver, og laver konfekt. Vi afprøver forskellige nye opskrifter på konfekt, sidste år var det p-tærter og flødeboller, og i år var det karameller og Barcelona-mandler, som skulle vise sig at være lidt af et hit, der ligesom p-tærten nok sikrer sig en plads videre til de næste mange konfektdage. 

Karameller

1 dåse kondenseret mælk
120 g smør
2 spsk honning
150 g rørsukker
Chokolade til overtræk
Evt. maldon havsalt til pynt

Fremgangsmåde: Smelt alle ingredienser (pånær chokolade) i en gryde ved svag varme, indtil sukkeret er opløst. Der skal røres konstant. Skru derefter op for varmen og rør konstant i 10-15 minutter, til du har den ønskede farve. Hæld massen i en firkantet form med bagepapir (vi brugte en brødform 10*30 cm). Stilles i køleskabet 4 timer og skæres derefter i mundrette stykker og dyppes i smeltet chokolade. Drys evt. med havsalt til sidst og afkøl i køleskabet. 

Barcelona mandler

1 håndfuld mandler
1 pk nougat
1 spsk kanel
1 spsk mørk kakaopulver

Fremgangsmåde: Rist mandlerne på en bageplade i ovnen ved 200 grader i 10 min. Afkøl mandlerne og prik den i en lille firkant koldt nougat. Pak forsigtigt mandlen ind i nougat. Tril kuglen i en blanding af kakao og kanel. Opbevares i køleskabet. 
De lyder simple og kedelige, men smager helt fantastisk - det selvom jeg ikke er så meget for nougat. 

Jeg har fået opskriften fra det fantastiske svenske program "Leilas Jul" - de hedder Barcelona mandler, fordi hun købte sådanne mandler på en ferie i... Barcelona :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar