mandag den 16. september 2013

Kantareller

Et flot fad kantareller

Jeg var hjemme ved mine forældre i weekenden.
De har store æbletræer og pæretræer i haven, så jeg fik en stor pose nedfaldsæbler med hjem og et glas æblegrød og noget hjemmelavet skovbærmarmelade.
Far var en tur i skoven søndag og kom hjem med en ordentlig pose kantareller - de var små og lækre og lige som jeg kan lide dem, så dem fik jeg også med hjem.
I dag skulle vi så have en lækker efterårsret til aftensmad - fyldt med kantareller, tyttebær og hasselnødder. 

 Pasta med kantareller, serrano, tyttebær og hasselnødder

2 pers.

1 løg
2 fed hvidløg
200 gram kantareller
1 pk serrano-skinke
2 dl fløde
Ost
200 gram grovpasta - f.eks. penne
Tyttebærsylt
Hasselnødder
Persille (mest til pynt)
Salt og peber

Fremgangsmåde: Skær bacon i mindre stykker og svits på panden. Svits løg og hvidløg sammen med bacon. Hæld kantareller på og lad dem koge i ca. 7 min. til vandet er fordampet. Imens ristes hasselnødderne på en pande. Hæld fløde på kantarellerne og riv lidt ost over. Hak persillen og kom i lige inden servering og krydr.
Anret pasta på en tallerken med kantarel-saucen. Pynt med tyttebærsylt, nødder og lidt persille.

Tip: Man kan også lave pastaen uden tyttebærsylt og nødder - f.eks. med pesto, eller bare som den er! Den smager virkelig godt!


Bacon, løg, hvidløg og kantareller svitses - husk at lade alt vandet fordampe fra kantarellerne,
 så de ikke bliver alt for bløde.

Efterårspasta

Ingen kommentarer:

Send en kommentar