Det blev også til nogle muffins foruden skærekagen... |
Jeg bagte den i en brødform, så den kunne skæres som en sandkage. Der var lige rigeligt dej, så jeg lavede også nogle muffins, som gjorde godt i madpakken dagen efter.
Banankage
175 g sukker (halvt alm. sukker, halvt brun farin/muscovado-sukker)175 g smør
2 æg
1 stang vanilie
100 gram nødder (mandler eller hasselnødder)
175 g mel
3 tsk bagepulver
2 gamle bananer
100 g chokolade
Evt. lidt rørsukker og kanel til drys
Fremgangsmåde
Pisk det bløde smør og sukker sammen. Tilsæt æg og vanilie. Blend nødderne til mel eller små stykker i food processoren og tilsæt dem sammen med mel og bagepulver. Mos bananerne og bland dem i. Tilsæt til sidst hakket chokolade.
Kom blandingen i en brødform med bagepapir. Drys et tyndt lag sukker og kanel på toppen, inden kagen kommer i ovnen - det gør skorpen sprød og sød.
Bages 1 time ved 170 grader.
Tip: Hvis man ikke ønsker en skærekage, kan man bage muffins - her er bagetiden cirka 25 min.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar