torsdag den 13. juni 2013

Verdens bedste banankage

Det blev også til nogle muffins foruden skærekagen...
Jeg bagte den lækreste banankage den anden dag -
Jeg bagte den i en brødform, så den kunne skæres som en sandkage. Der var lige rigeligt dej, så jeg lavede også nogle muffins, som gjorde godt i madpakken dagen efter.

Banankage

175 g sukker (halvt alm. sukker, halvt brun farin/muscovado-sukker)
175 g smør
2 æg
1 stang vanilie
100 gram nødder (mandler eller hasselnødder)
175 g mel
3 tsk bagepulver
2 gamle bananer
100 g chokolade
Evt. lidt rørsukker og kanel til drys

Fremgangsmåde
Pisk det bløde smør og sukker sammen. Tilsæt æg og vanilie. Blend nødderne til mel eller små stykker i food processoren og tilsæt dem sammen med mel og bagepulver. Mos bananerne og bland dem i. Tilsæt til sidst hakket chokolade.

Kom blandingen i en brødform med bagepapir. Drys et tyndt lag sukker og kanel på toppen, inden kagen kommer i ovnen - det gør skorpen sprød og sød.

Bages 1 time ved 170 grader.

Tip: Hvis man ikke ønsker en skærekage, kan man bage muffins - her er bagetiden cirka 25 min.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar