torsdag den 13. juni 2013

Kammerjunkere

Kammerjunkere er sommerens pebernødder!

Jeg kender en rigtig dygtig og anerkendt kok, som sidste sommer fortalte mig en sjov historie...
Som ung teenager havde han inviteret en pige på date hjemme hos ham. Scoremiddagen var klar - koldskål med kammerjunkere. Han og en kammerat havde været ved bageren for at købe kammerjunkere, og de blev hældt på en bageplade, drysset med mel og sat i ovnen, hvor ovnlyset blev tændt. De så rigtig hjemmelavede ud, de kammerjunkere, og han og kammeraten syntes, at de var geniale! Da pigen kom, var hun da også meget imponeret over, at han selv havde lavet kammerjunkere. Historien melder ikke noget om, hvordan daten videre gik.

Jeg synes dog, at det er rigtig hyggeligt selv at lave kammerjunkere. Her kommer min foretrukne opskrift:

Kammerjunkere 

  • 300 g mel
  • 125 g smør
  • 75 g sukker
  • 1 æg
  • 1 tsk. bagepulver
  • en halv deciliter kærnemælk/yoghurt naturel
  • 1 stang vanilie
  • en knivspids kardemomme
  • skal af en halv citron

Det hele æltes sammen og formes til små kugler - der bliver 2 plader.
Bages 10 min. 200 grader.

Tag kammerjunkerne ud og lad dem hvile et minuts tid, før de med en brødkniv halveres (her er det vigtigt, at de stadig er lune, ellers smuldrer de!).

Kammerjunkerne lægges med skæresiden opad på bagepladen og stilles i den stadig varme, men slukkede ovn, hvor de står ca. 20 min. og tørrer.


Vanilie er vigtigt!

De lune kammerjunkere, inden de halveres

De færdige kammerjunkere

Ingen kommentarer:

Send en kommentar