fredag den 21. juni 2013

Macarons

Macarons klar til servering

I går bagte jeg macarons med chokolade og nødder. Opskriften er inspireret af to af Danmarks dygtigste madkunstnere; Mette Blomsterberg og Claus Meyer.

De smager frygtelig godt!

Macarons

Chokoladeganache

125 g mørk chokolade af god kvalitet
1,5 dl piskefløde
25 g honning
45 g smør

Makroner

150 g past. æggehvide
450 g flormelis
140 g mandler
50 g valnødder (eller hasselnødder)
3 spsk god kakao

Fremgangsmåde

Ganache: Hak chokoladen og kom den i en skål. Kog fløde og honning op i en gryde. Tilfør først lidt kogende fløde til chokoladen og rør, til den ikke skiller – tilsæt derefter resten. Når massen er ensartet tilsættes det bløde smør og der røres, til smøren er smeltet.
Kom ganachen i sprøjtepose og lad den hvile på køkkenbordet (ikke i køleskab!).

Makroner: Pisk æggehvide og flormelis luftigt i en skål (konsistensen skal være tyk og sej). Blend nødderne så fint som muligt på en foodprocessor (jeg smuttede ikke mandlerne – hvilket efter min mening gjorde makronerne lækrere). Bland nøddemel og kakao. Rør blandingen i æggehvideblandingen. Massen må IKKE blive for luftig.
Hæld massen i en sprøjtepose (evt. med glat tylle) og sprøjt massen ud i prikker på 3 bageplader. ”Prikkerne” skal være 3-4 cm i diameter. Lad evt. prikkerne lufttørre 40 min.
Bag kun én plade ad gangen midterst i ovnen 12 min. ved 180 grader.
Køl makroner helt af til stuetemperatur.

Macarons: Sprøjt ganache på bagsiden af halvdelen af makronerne og ”lim” de resterende makroner fast. Drys de færdige macarons med god kakao. Mmm!


Ganache: Chokoladen er hakket og fløden er klar til et  opkog

Ganche: Chokolade-fløde blandingen tilsættes smør

Makroner: De piskede æggehvider tilsættes nødde-kakao blandingen.
Nødde-kakao-blandingen ligner kaffegrums...

Makronerne vokser i ovnen

Færdige makroner

Så skal der serveres

En lille dessert til nogle gode venner -
chokolade-nødde macarons skal nok falde i god jord!

1 kommentar:

  1. Mon man kan undvære kakaoen, tilføje lidt mere flormelis, og så en farve man ønsker ?

    SvarSlet