Macarons klar til servering |
I går bagte jeg macarons med chokolade og nødder. Opskriften er inspireret af to af Danmarks dygtigste madkunstnere; Mette Blomsterberg og Claus Meyer.
De smager frygtelig godt!
Macarons
Chokoladeganache
125 g mørk chokolade af god kvalitet
1,5 dl piskefløde
25 g honning
45 g smør
Makroner
150 g past. æggehvide
450 g flormelis
140 g mandler
50 g valnødder (eller hasselnødder)
3 spsk god kakao
Fremgangsmåde
Ganache: Hak chokoladen og kom den i en skål. Kog fløde og
honning op i en gryde. Tilfør først lidt kogende fløde til chokoladen og rør,
til den ikke skiller – tilsæt derefter resten. Når massen er ensartet tilsættes
det bløde smør og der røres, til smøren er smeltet.
Kom ganachen i sprøjtepose og lad den hvile på køkkenbordet
(ikke i køleskab!).
Makroner: Pisk æggehvide og flormelis luftigt i en skål
(konsistensen skal være tyk og sej). Blend nødderne så fint som muligt på en
foodprocessor (jeg smuttede ikke mandlerne – hvilket efter min mening gjorde
makronerne lækrere). Bland nøddemel og kakao. Rør blandingen i
æggehvideblandingen. Massen må IKKE blive for luftig.
Hæld massen i en sprøjtepose (evt. med glat tylle) og sprøjt
massen ud i prikker på 3 bageplader. ”Prikkerne” skal være 3-4 cm i diameter.
Lad evt. prikkerne lufttørre 40 min.
Bag kun én plade ad gangen midterst i ovnen 12 min. ved 180
grader.
Køl makroner helt af til stuetemperatur.
Macarons: Sprøjt ganache på bagsiden af halvdelen af
makronerne og ”lim” de resterende makroner fast. Drys de færdige macarons med
god kakao. Mmm!
Ganache: Chokoladen er hakket og fløden er klar til et opkog |
Ganche: Chokolade-fløde blandingen tilsættes smør |
Makroner: De piskede æggehvider tilsættes nødde-kakao blandingen. Nødde-kakao-blandingen ligner kaffegrums... |
Makronerne vokser i ovnen |
Færdige makroner |
Så skal der serveres |
En lille dessert til nogle gode venner - chokolade-nødde macarons skal nok falde i god jord! |
Mon man kan undvære kakaoen, tilføje lidt mere flormelis, og så en farve man ønsker ?
SvarSlet