Jeg har valgt at dedikere et helt indlæg til den skønne mad, vi fik i London. Det var jo trods alt en madferie.
Jeg havde slet ikke forventet mig så meget af London - England er ikke just et land, der betones som gastronomisk mekka. Ikke desto mindre byder London på de skønneste spisesteder! Foruden de mange kaffebarer, findes der der de flotteste, mest velindrettede restauranter i London, økologi spiller en fremtrædende rolle på flere caféer, og der kigges meget til det nordiske køkken. Vi blev eksempelvis stopfodret med kål - men på den fede måde. Det er jo ikke ligefrem en nyhed for os danskere, men lækkert er det, og så gør det såmænd ingenting med rosenkål og savoy.
Vi ankom tidligt lørdag morgen og så byen vågne bag regnvådt glas på en kaffebar på Liverpool Street. Vi gik til hotellet, og efter check in skulle ferien skydes igang med bobler og en god frokost på en anbefalet restaurant i Mayfair - Great Queen Street.
Great Queen Street
Her oser af stemning, og det jordnære personale er effektive og vidende på både mad og vin. Menuen skiftes hver dag og kommer på et løst stykke A4 papir - og ellers kan du læse fra tavlen. Der er fuld hus uanset tidspunkt på dagen (restauranten ligger skråt over for det hotel, vi boede på, så vi kunne følge med fra gaden), og der er et leben og en fed larm derinde. Livsglæde og madglæde bobler, og man kan se, at ejeren og det øvrige personale nyder at komme på arbejde.
Vi fik en flaske Pol Roger Champagne og terrine af kanin og gris med en urtesalat og smørvendte kartofler. Dertil fik vi det lækre kurvehævede brød, som lå uprætentiøst på en lang landkøkkenlig egetræshylde over disken. Bagefter fik vi hhv. kirsebær-chokolade trifili og æblekage. Det var en super lækker oplevelse, og der er ikke noget at sige til, at Lonely Planet anbefaler det som Mayfairs bedste (til prisen) spisested.
Den BEDSTE dessert på HELE ferien! |
TEXTURE - Michelinstjernet restaurant og champagnebar
Texture var et impulsivt tilvalg - og et godt ét af slagsen. Første aften for vi vild - trætte og forvirrede midt i mørket. Men hov, dér lå da den champagnebar, vi havde skrevet adressen på, for den var et must at besøge på ferien. Og så viste det sig såmænd at have en stjerne! Selvom der ventede os en to-stjernet oplevelse på The Square dagen efter, besluttede vi os for at spørge, om de havde plads til to. Og det havde de! Bossen selv tog imod vores bestilling, og han var flink og ligetil. Han var meget interesseret i, hvorfor to unge purke som os - forfrosne og vildfarne - aflagde dem et besøg, så vi fik os en god sludder med ham.
Det var selvfølgelig en kæmpe oplevelse - syv retters trylleri, også på vinfronten.
Da vi kom hjem fra London, blev vi spurgt af en kammerat, om vi var "sådan nogle, der tager billeder af maden"? Og ja, det er vi! Så her kan I se en lille potpourri af menuen:
Le Pain Quotidien
Le Pain Quotidien dannede ramme om vores frokost søndag. Det var et skønt, landligt franskinspireret sted med gode franske ting som tartine, smørtung brioche-brød, croissanter og kager. Det var bund økologisk og super sundt - på den inspirerende måde. Mike bestilte på eget initiativ en rødbedejuice (!), og mit smørfede briochebrød med røget kylling og hjemmesyltede løg var stoppet med kål af alverdens slags. Mike fik deres prisbelønnede tartine, og den så ikke helt dum ud - jeg måtte ikke smage, så den må have været god. Bagefter fik vi kaffe - i søde skåle, som vi kunne varme vores kolde hænder på. En helt igennem dejlig oplevelse.
The Square - 2stjernet Michelin
Aftenen på The Square var min fødselsdagsgave fra Mike. Jeg vil ikke kede jer med at liste den 9 retters menu her, så I kan smugkigge nedenfor. Det var overdådigt - men ikke som en Michelinrestaurant i Frankrig, for det var mindre snobbet og knap så ekstravagant. Sommelieren havde dog den karakteristiske franske accent, men han havde heldigvis taget lidt af den jordnære engelske charme til sig. Vi fik os en god snak med ham om vin, og han afholdt "gættekonkurrencer" undervejs i de ni vine (han opfangede hurtigt, at vi interesserede os for vinen og maden, og han lyttede med interesse på vores tilbagemeldinger på sammensætningen). Godt fyldte efter fem timer til bords trissede vi hjem med en signeret kogebog fra The Square under armen - et fantastisk minde fra vores seks årsdag.
![]() |
Klar til The Square |
Gastropub - The Adam and Eve
The Adam and Eve hjalp os af med tømmermændene efter gårsdagens champagne, hvidvin, rødvin og hedvin. Det var et sjovt sted med kunst på væggene, lidt en lugt af øl fra gulvtæppet, hjemmegjort sylt og en rustikhed, vi ikke ellers oplevede. Det var dejligt.
Afternoon Tea på Dean Street Townhouse
Vi skulle selvfølgelig prøve det klassiske afternoon tea. Vi læste os frem til, at den bedste af slagsen kunne fås på Dean street Townhouse. Her var ild i pejsen, smukt engelsk stel, earl grey i koppen, fingersandwiches, scones med hårdpisket flødeskum og engelsk marmelade, tilbagelænethed i bløde gemakker, og et kæmpe udvalg af kager øverst på det høje etager.
Hvis du kunne tænke dig at drikke din eftermiddagste her, så bestil bord - vi var rigtig heldige, at de lige havde fået et afbud fra to personer!
Forge
Frokosten inden afrejse tirsdag indtog vi på Forge, som er en hip New Yorker restaurant og bar! Vi var begge overvældede over at finde dette sted helt tilfældigt. Indretningen var super fed i industriel stil, tjenerne gik med seler, kokkene i køkkenet med sixpences, der var cola-marinerede pork ribs på menuen, og en kæmpe amerikansk steak landede på Mikes tallerken. Mums.
Kaffe
Vi sluttede som vi startede - med en kop kaffe.
Vi nød den på The Liberty Of Norton Folgate. Det var virkelig godt, men det første vi gjorde, da vi nåede til Aarhus var nu alligevel at smutte forbi Sigfreds Kaffebar :)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar