![]() |
Mousse pyntet med chokolade, knas og appelsin |
Chokolademousse er undervurderet. For nogle uger siden fik vi det serveret til dessert ved min bror og svigerinde, som vi har "madklub" med. Det vakte stor glæde - især hos mig. Min svigerinde og jeg er dessert-piger (for ikke at tale om chokolade-piger), så der er altid dessert, når vi spiser sammen. Igår var de til mad ved os, og vi skulle prøve min udgave af en chokolademousse.
Chokolade mousse
4 pers.
4 æggeblommer
50 g sukker
100 g chokolade
3 dl piskefløde
Fremgangsmåde: Pisk æg og sukker hvide og cremede. Smelt chokoladen og pisk den i (undlad evt. at smelte al chokoladen og tilsæt istedet det sidste hakket, så du får en crunchy mousse). Pisk fløden til flødeskum og vend det sammen med æggemassen.
Knas til moussen
20 g hvedemel
20 g mandelmel (evt. hele mandler blendet til mel i minihakker)
50 g sukker
40 g smør (ikke margarine)
Fremgangsmåde: Bland ingredienserne og rul det 0,5 mm. tykt mellem to stykker bagepapir. Bages ved 200 grader i 10-12 min.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar