onsdag den 12. marts 2014

Chocolate Swirl Cheese Cake





Mit nye yndlingsbageprogram er Leila Bakar. I mandagens program bagte hun en chocolate swirl cheese cake. Den måtte jeg simpelthen prøve at bage. Og det er nok nærmest den bedste cheese cake, jeg længe har smagt (kun café Kählers overgår den, tror jeg).


En stor kage (12 pers.)

400 g digestivekiks
200 g smør
600 g philadelphia original
2,5 dl. creme fraiche, 18 %
1 stang vanilie
1,5 dl sukker
4 æg
1 dl fløde
150 g mørk chokolade
Evt. 3 spsk kaffe

Fremgangsmåde: Blend kiks og saml med smeltet margarine. Fordel det i en 26 cm. springform og bag bunden i 10 min. ved 175 grader. Tag ud og skru ned på 140 grader. Pisk ost, creme fraiche, vaniliekorn og sukker sammen. Tilsæt æg - ét af gangen, og tilsæt fløden til sidst. Pisk ikke for meget luft ind i massen. Del massen i to skåle. Smelt chokoladen og hæld det (og evt. kaffe) i den ene del. Fordel de to blandinger på kiksebunden i lag. Lav til sidst et flot mønster med en kniv (skær ikke i bunden!). Bages ved 140 grader 1 time og 20 minutter. Serveres kold.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar