Aftenboller med havre, æble og hasselnødder
20-25 stk
6 dl lunken vand
10 g gær
3 tsk salt
1 spsk honning
300 g økologisk hvedemel
400 g økologisk havregryn
200 g hasselnødder
400 g revet æble med skræl, dog uden kernehus!
Evt. lidt kanel
Kraftige muffinforme, smurte
Fremgangsmåde:
Udrør gæren i vand. Tilsæt salt, honning og hvedemel. Blend havregrynet fint i en foodprocessor og tilsæt det. Blend halvdelen af nødderne og tilsæt disse. Ælt dejen i et kvarters tid. Tilsæt revet æble og de sidste hele hasselnødder.
Lad dejen hæve en time eller to et hyggeligt, lunt sted.
Dejen er meget blød, så brug en ske til at fordele dejen i smurte, kraftige muffinforme (ellers hænger dejen fast, fordi der ikke er noget fedtstof i, som i muffins). Drys evt. med kanel. Lad dem hæve en time. Varm ovnen op til 250 grader og sæt et fad med vand i bunden af ovnen, så bollerne får en lækker skorpe. Bag bollerne midt i ovnen i ca. 30 min. De dufter helt fantastisk, og de smager fantastisk! Æblerne gør dem meget saftige og "svumpede" - glæd dig til at prøve dem.
OBS: Det er vigtigt, at man bager dem i forme, da de ellers flyder ud og bliver flade og kedelige.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar