Julen nærmer sig, og jeg er en rigtig jule-tosse, som elsker levende lys,
duften af kanel og hygge under et tæppe, mens det rusker uden for.
Jeg tager juleglæden på forskud og bager, fordi jeg har lyst. Mmm...
| Endeskiverne fra brunkage-pølserne blev rullet ud og lavet til mænd og koner. |
Brunkager
5-6 plader
1 1/2 tsk. potaske
1/2 dl. vand
250 g. smør
200 g. sirup
100 g. sukker (stødt melis)
100 g. brun farin (kan erstattes med stødt melis, men så får det ikke den samme karamelliserede smag)
1 ps. brunkagekrydderi (kanel, ingefær, pomeransskal og nellike)
50 g. hakkede mandler - gerne smuttede
1 bæger appelsinskal, 100 g. (f.eks. Dr. Oetker)
500 g. hvedemel
Fremgangsmåde: Smør, sirup, sukker og farin koges op. Opløs potasken i vandet og rør den i massen. Lad det køle af et par minutter. Bland mandler, appelsinskal, brunkagekrydderi og mel sammen i en skål - tilfør den lune masse lidt ad gangen. Ælt grundigt og lad dejen hvile en halv times tid, inden den rulles til tre pølser med en diameter på ca. 4 cm (eller hvor store man nu ønsker kagerne).
Stil dejen køligt til næste dag. Skær tynde skiver til brunkager, eller rul dejen ud (når den er stuetemperatur) og udstik figurer.
Bages 9 min. 180 grader.
Tip: Man kan også hælde den lune kagedej i firkantede forme og på den måde på firkantede kager, når man skærer.
| Glad mand og kone |
![]() |
| Min nabo, Bo, skulle selvfølgelig lige have en hilsen :) |

Ingen kommentarer:
Send en kommentar