torsdag den 7. november 2013

Brunkager og julestemning i november



 Julen nærmer sig, og jeg er en rigtig jule-tosse, som elsker levende lys, 
duften af kanel og hygge under et tæppe, mens det rusker uden for. 
Jeg tager juleglæden på forskud og bager, fordi jeg har lyst. Mmm...

Endeskiverne fra brunkage-pølserne blev rullet ud og lavet til mænd og koner.


Brunkager
5-6 plader

1 1/2 tsk. potaske
1/2 dl. vand
250 g. smør
200 g. sirup
100 g. sukker (stødt melis)
100 g. brun farin (kan erstattes med stødt melis, men så får det ikke den samme karamelliserede smag)
1 ps. brunkagekrydderi (kanel, ingefær, pomeransskal og nellike)
50 g. hakkede mandler - gerne smuttede
1 bæger appelsinskal, 100 g. (f.eks. Dr. Oetker)
500 g. hvedemel

Fremgangsmåde: Smør, sirup, sukker og farin koges op. Opløs potasken i vandet og rør den i massen. Lad det køle af et par minutter. Bland mandler, appelsinskal, brunkagekrydderi og mel sammen i en skål - tilfør den lune masse lidt ad gangen. Ælt grundigt og lad dejen hvile en halv times tid, inden den rulles til tre pølser med en diameter på ca. 4 cm (eller hvor store man nu ønsker kagerne). 
Stil dejen køligt til næste dag. Skær tynde skiver til brunkager, eller rul dejen ud (når den er stuetemperatur) og udstik figurer.
Bages 9 min. 180 grader. 

Tip: Man kan også hælde den lune kagedej i firkantede forme og på den måde på firkantede kager, når man skærer. 




Glad mand og kone

Min nabo, Bo, skulle selvfølgelig lige have en hilsen :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar