tirsdag den 22. oktober 2013

Jordskokker


I foråret havde mine forældre nogle jordskokkeknolde med til Aarhus. 
De blev plantet i bunden af haven, og vi var spændte på, om de ville give noget i år. 
Men der gik ikke længe, før knoldene begyndte at skyde lange grønne stængler, 
og de endte med at blive over to meter. 
Jordskokkerne er noget af det sidste spiselige, vi har i haven i år. 
Der hænger stadig lidt røde hindbær og vejer tungt på grenene, 
og chilierne suger ivrigt det sidste solskin til sig.
 Og så er der krydderurterne og løvstikken, som står og dufter dejligt. 
Men gulerødderne er spist, og de sidste tomater syltet. 
Så i dag stod den på jordskokkesuppe af jordskokker, løvstikke og en bid chili fra haven. 
Suppen blev rigtig skøn - god på en efterårsdag.

Jordskokkesuppe med løvstikke, creme fraiche og rugbrødscroutoner

Tip: Sidste vinter til julefrokost med opgangen lavede Maren Mette fra 4. sal en jordskokke-
suppe med kammuslinger. Den var virkelig skøn og klart anbefalelsesværdig!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar