tirsdag den 10. september 2013

Tørrede æbler med kanel

Så er der varm the og æblechips

Jeg kan huske, at min bedstemor altid tørrede æbler om efteråret, dengang jeg var lille.
De hang på snore under loftet i gangen og spredte en sødlig duft - man fik lyst til at hapse af dem.
Nu har jeg været på rov ved gadens legeplads, hvor der står store æbletræer.
Jeg tog nogle af de små røde og grønne æbler, der var blæst ned i regnen.
Og nu har jeg lækre æblechips med kanel.
Grønne og røde æbleringe lige kommet ud af ovnen

Tørrede æbleringe med kanel

Æbler
Kanelsukker

Fremgangsmåde: Vask æblerne og fjern kernehuset, f.eks. med en spids kartoffelskræller. Riv æblerne i 5 mm. tykke ringe på et mandolinjern. Læg skiverne på bageplade med bagepapir. Drys med kanelsukker. Tørres 6-8 timer ved 75 grader varmluft. 
Opbevares i tætsluttende beholder.

Tip: Nogen lægger ringene på et viskestykke i stedet for bagepapir, så stykket kan suge væde under tørringen. Jeg gjorde begge dele og syntes ikke, det gjorde nogen forskel, men prøv dig frem.


Så er der serveret...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar