I fredags var Mike og jeg på Geranium – den første danske
2-stjernede oplevelse for os. Og hvilken oplevelse! Der ventede os 20
serveringer, et besøg i køkkenet og en lille afskedsgave efter de fire timers
spiseri på 8. etage med panoramaudsigt. Stilen var nordisk, let og
minimalistisk – retterne var små og enkle og bestod i høj grad af årstidens
grønne gaver, fisk/skaldyr og kun en enkelt servering indbefattede kød i form
af Sødam Kylling. Mike fik selvfølgelig vinmenu, som var veltilpasset retterne,
og jeg fik saftmenu til maden. Saftmenuen bestod blandt andet af juice af
syrlige æbler/grønne jordbær, kamille/Ingrid-Marie æbler, agurk/selleri/alger, solbær/enebær
og en lemonade på fyrnåle (ikke så underligt at flere store madanmeldere fravælger
vinmenuen for at prøve den interessante saftmenu).
Det var en stor oplevelse, og det smukkeste mad, vi nogensinde har fået – se selv med på billederne neden for…
|
Menuen |
|
Vinmenu og saftmenu |
|
Vilde blomster, geleret Skagenskinke og tomatvand |
|
1: Gulerod, kongekrabbe og havtorn 2: Oste-kornkiks |
|
Løg og smeltet høost |
|
1: Jordskokkeblade og valnøddemayo 2: "Tang og knivmusling" |
|
Besøg i køkkenet. Guld, sølv og bronze-statuetterne fra Rasmus Kofoeds deltagelse ved Bocuse D'or (kokke-VM) |
|
Æblepakke med timianblomster |
|
1: Kulmule 2: Brød |
|
Kammusling, brunet (bønne)smør, strandplanter og nye ærter |
|
Sødam Kylling, hø og kål |
|
Den smukkeste dessert: "Den danske skov". Skovsyregranité på skovmærkecreme toppet med et "træ" af svesker,
som var pyntet med skovmærke og mos. |
|
1: Appetizer i køkkenet: Varm juice af grillet grøn asparges og æggeblomme
2: Petit fours: Rødbedekiks med tyttebær |
|
Dessert: Rabarber, hybenrose og krystalliseret fåreyoghurt |
|
Da vi stod og ventede på elevatoren ned fra 8. etage, kom tjeneren med en lille pakke til os hver:
"En sidste lille hilsen", som var solbærbolsjer med lakrids - de var gode i taxaen hjem :) |
Super flotte fotos Annemette! Kh Vibsen
SvarSlet