lørdag den 4. juli 2015

Geranium

I fredags var Mike og jeg på Geranium – den første danske 2-stjernede oplevelse for os. Og hvilken oplevelse! Der ventede os 20 serveringer, et besøg i køkkenet og en lille afskedsgave efter de fire timers spiseri på 8. etage med panoramaudsigt. Stilen var nordisk, let og minimalistisk – retterne var små og enkle og bestod i høj grad af årstidens grønne gaver, fisk/skaldyr og kun en enkelt servering indbefattede kød i form af Sødam Kylling. Mike fik selvfølgelig vinmenu, som var veltilpasset retterne, og jeg fik saftmenu til maden. Saftmenuen bestod blandt andet af juice af syrlige æbler/grønne jordbær, kamille/Ingrid-Marie æbler, agurk/selleri/alger, solbær/enebær og en lemonade på fyrnåle (ikke så underligt at flere store madanmeldere fravælger vinmenuen for at prøve den interessante saftmenu).
Det var en stor oplevelse, og det smukkeste mad, vi nogensinde har fået – se selv med på billederne neden for…


Menuen 
Vinmenu og saftmenu

Vilde blomster, geleret Skagenskinke og tomatvand

1: Gulerod, kongekrabbe og havtorn 2: Oste-kornkiks

Løg og smeltet høost

1: Jordskokkeblade og valnøddemayo 2: "Tang og knivmusling"

Besøg i køkkenet. Guld, sølv og bronze-statuetterne fra Rasmus Kofoeds deltagelse ved Bocuse D'or (kokke-VM)

Æblepakke med timianblomster

1: Kulmule 2: Brød

Kammusling, brunet (bønne)smør, strandplanter og nye ærter

Sødam Kylling, hø og kål


Den smukkeste dessert: "Den danske skov". Skovsyregranité på skovmærkecreme toppet med et "træ" af svesker,
som var pyntet med skovmærke og mos.

1: Appetizer i køkkenet: Varm juice af grillet grøn asparges og æggeblomme
2: Petit fours: Rødbedekiks med tyttebær

Dessert: Rabarber, hybenrose og krystalliseret fåreyoghurt

Da vi stod og ventede på elevatoren ned fra 8. etage, kom tjeneren med en lille pakke til os hver:
"En sidste lille hilsen", som var solbærbolsjer med lakrids - de var gode i taxaen hjem :)


1 kommentar: