søndag den 5. april 2015

Påskefrokost på Henne Kirkeby Kro

Vi har længe snakket om, at vi gerne vil besøge Henne Kirkeby Kro, Paul Cunningham og hans personale. Vi har læst indtil flere artikler om Paul og kroen i diverse madmagasiner, og hele filosofien bag stedet tiltaler os meget: Selv at dyrke grønsager og krydderurter i den hektar-store køkkenhave, udnytte lokale landmænds produkter og have et personalefællesskab, som var det en familie. Så vi bestilte bord til en 3retters påskefrokost med mine forældre Påskedag. Allerede ved ankomst mærkede vi stedets varme og charme. Paul selv sad henslængt i en lænestol i entreen og snakkede i telefon, men hilste os alligevel velkommen med et stort smil. Vi blev vist på plads i lækre Wegnerstole, hvor man sagtens kunne forestille sig en helaftensforestilling – man sad virkelig godt. Der var specielt udvalgt fotokunst på væggene, og Laguiole-knivene, Riedel-vinglassene og det kongelige porcelæn vidnede om stedets kritiske omtanke. Fordi jeg er gravid, skulle jeg ikke have vin til maden, men tjeneren foreslog selv en saft-menu, hvilket var helt perfekt og flot at kunne tilbyde - det havde jeg ikke forventet. Til lakseforretten fik jeg ribs- og æblesaft i glasset, og det smagte så dejligt, at jeg ikke misundede de andres kolde Chardonnay. Til hovedretten, som var poussin med årets første nye kartofler, skysovs og surt i form af syltede agurker og rabarberkompot, fik jeg blåbærsaft, mens de andre nød et glas Bourgogne. Til timian-isen og æblekompotten fik vi en god kop kaffe. Tjenerne var dygtige og venlige, og restaurantchefen gav den med sin brede synderjyske accent, da han præsenterede hovedretten. Ved bordet bag os sad en dame på 90 år, som selv var synderjyde, og hun fik ham fortalt, at de havde glemt stivelsen i ”æ saws” - den var ikke så tyk, som hun kunne li' den. Alt blev præsenteret, også selvom det "bare" var en frokost - selv brødet fik vi nøje beskrivelser og instrukser om, hvordan vi skulle spise. Efter maden tilbød de en gåtur i køkkenhaven, og det sagde vi ikke nej til i det dejlige forårsvejr. 
Det var en rigtig god oplevelse, og vi er helt enige om, at det ikke er sidste gang, vi har besøgt Henne Kirkeby Kro.   










Drivhuset

Charmerende. Personalets gummistøvler står klar til en tur i køkkenhaven efter krydderurter

Drivhuset

Ingen kommentarer:

Send en kommentar