Vi har længe snakket om, at vi gerne vil besøge Henne
Kirkeby Kro, Paul Cunningham og hans personale. Vi har læst indtil flere
artikler om Paul og kroen i diverse madmagasiner, og hele filosofien bag
stedet tiltaler os meget: Selv at dyrke grønsager og krydderurter i den
hektar-store køkkenhave, udnytte lokale landmænds produkter og have et
personalefællesskab, som var det en familie. Så vi bestilte bord til en 3retters
påskefrokost med mine forældre Påskedag. Allerede ved ankomst mærkede vi
stedets varme og charme. Paul selv sad henslængt i en lænestol i entreen og
snakkede i telefon, men hilste os alligevel velkommen med et stort smil. Vi
blev vist på plads i lækre Wegnerstole, hvor man sagtens kunne forestille sig
en helaftensforestilling – man sad virkelig godt. Der var specielt udvalgt
fotokunst på væggene, og Laguiole-knivene, Riedel-vinglassene og det kongelige
porcelæn vidnede om stedets kritiske omtanke. Fordi jeg er gravid, skulle jeg ikke
have vin til maden, men tjeneren foreslog selv en saft-menu, hvilket var helt
perfekt og flot at kunne tilbyde - det havde jeg ikke forventet. Til lakseforretten fik jeg ribs- og æblesaft i glasset, og det smagte
så dejligt, at jeg ikke misundede de andres kolde Chardonnay. Til hovedretten,
som var poussin med årets første nye kartofler, skysovs og surt i form af
syltede agurker og rabarberkompot, fik jeg blåbærsaft, mens de andre nød et
glas Bourgogne. Til timian-isen og
æblekompotten fik vi en god kop kaffe. Tjenerne var dygtige og venlige, og
restaurantchefen gav den med sin brede synderjyske accent, da han
præsenterede hovedretten. Ved bordet bag os sad en dame på 90 år, som selv var
synderjyde, og hun fik ham fortalt, at de havde glemt stivelsen i ”æ saws” - den var ikke så tyk, som hun kunne li' den. Alt blev præsenteret, også selvom det "bare" var en frokost - selv brødet fik vi nøje beskrivelser og instrukser om, hvordan vi skulle spise. Efter maden tilbød de en gåtur i køkkenhaven, og det sagde vi ikke nej til i det dejlige forårsvejr.
Det var en rigtig god oplevelse, og vi er helt enige om, at det ikke er sidste gang, vi har besøgt Henne Kirkeby Kro.
|
Drivhuset |
|
Charmerende. Personalets gummistøvler står klar til en tur i køkkenhaven efter krydderurter |
|
Drivhuset |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar