I julen inviteres vi på visitter og til julefrokoster. De gode mennesker, der inviterer og serverer, skal i år forkæles lidt med hjemmebag og god chokolade. Pebernødder til svigermor og fyldte chokolader med hjemmelavet saltkaramel til svigerfar. Min mor skal forkæles med lækre kanelstænger med chokolade - perfekte til varm chokolade i julen.
![]() |
Pebernødder til svigermor |
![]() |
Chokolade-kanelstænger til varm chokolade |
Kanelstænger med chokolade
Her agerer kanelstangen rørepind og giver en skøn juleduft og smag til den varme chokolade. Fremgangsmåde: Chokoladen smeltes og fordeles i isterningbakker, hvorefter det skal sætte sig en halv times tid på køkkenbordet. Derefter sættes kanelstængerne i og får lov at størkne med. Kom dem ikke i køleskabet, for så "sveder" de, når de kommer ud, og det ser ikke lækkert ud.
Chokolade opbevares bedst - ligesom vin - ved 12-17 grader. Jeg overhørte på et tidspunkt en chocolatier fortælle, at hun opbevarer sit chokolade i soveværelset - her er temperaturen perfekt.
Fyldte chokolader med hjemmelavet saltkaramel
1 dl sukker
1 dl fløde
1 dl sirup
15 g smør (lurpak)
1 nip Maldon havsalt
150 g mørk chokolade
Fremgangsmåde: Bland sukker, fløde, sirup, salt og smør i en gryde, og lad det smelte ved lav varme. Skru derefter op for blusset og rør konstant i cirka 10 min., mens karamellen får farve og tykner. Tag det fra varmen og lad det køle af til stuetemperatur (cirka 45 min.). Smelt imens chokoladen og fordel den i formen. Lad den sætte sig lidt og hæld det overskydende fra. Fyld den stuetempererede karamel i en sprøjtepose og fordel karamellen i chokoladen i formen (fyld dem ikke helt op). Læg et "chokoladelåg" oven på karamellen. Skrab det overskydende chokolade fra, og lad de fyldte chokolader sætte sig i køleskabet 30 min. - Opbevar med ved 12-17 grader.
Fyldte chokolader med hjemmelavet saltkaramel |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar