søndag den 2. februar 2014

Blåbærkage med hvid chokolade

Da blåbær ikke er i sæson, har jeg brugt frosne, økologiske blåbær
- de er måske ikke lige så flotte dyb-blå, men de smager meget bedre!

Blåbærkage med hvid chokolade

2 æg
2 dl sukker
1 stang vanilie
2,5 dl hvedemel
1 knsp salt
3 tsk bagepulver
150 g hvid chokolade (grofthakket)
150 g smør (smeltet)
100 g blåbær (frosne er fine)

1 bøtte mascarpone
lidt flormelis
lidt citronsaft
evt. kokosmel
Blåbær
50 hvid chokolade (grofthakket)

Fremgangsmåde: Pisk æg, sukker og kornene fra vaniliestangen sej og tyk (ca. 15 min.). Sigt melet og vend det i sammen med salt og bagepulver. Tilsæt smeltet smør, blåbær og grofthakket chokolade. Fordel massen i en 20-24 cm smurt springform. Bages ca. 25 min. ved 200 grader midt i ovnen. 
Bland topping (mascarpone, flormelis, citronsaft og evt. kokosmel), og kom det på kagen, når den er afkølet. Pynt med blåbær og chokolade. Spises samme dag.  

Tip: Man kan lave muffins/cupcakes på samme måde - halver da bagetiden. 




Ingen kommentarer:

Send en kommentar