|
Macarons blev solgt alle vegne. De koster det samme som herhjemme - ca. 10 kr stykket, men det afholdt mig ikke fra at få min del af franske macarons! |
Frankrig er kendt for sit vidunderlige, traditionelle køkken
med retter som confit de canard, foie gras og frølår. Vi var ude at spise hver
dag – både til frokost og aftensmad - og vi prøvede en masse spændende egnsretter,
kager og drikke.
|
Foie gras blev solgt på hvert gadehjørne - i selv de mindste byer. En aften spiste vi på en restaurant, hvor man til hovedret kunne få foie gras på fem måder! |
|
På madmarkederne blev der solgt svampe i massevis. |
|
Krydderier og tørrede blomster blev solgt i poser på markeder. |
|
En speciel forret på et hotel, vi tilfældigt kørte forbi, på vinruten: Kold tomatsuppe, en lime-olivensorbet og sprøde fritter i form af hele små fisk (i kræmmerhuset) - de havde øjne og små gæller! |
|
Boeuf bourguignon - en skøn gryderet. |
|
Den bedste franske dessert: Profiterolles - vandbakkelser med vanilieis og varm chokoladesauce. |
|
Bretzels og kringler blev solgt på gaden |
|
Vi spiste frokost på en Michelin-restaurant i Strassburg. Aldrig har jeg oplevet noget lignende - det var som ét stort teaterstykke med os gæster som hovedroller. Der var fire tjenere tilknyttet vores bord, og den 5-rettede, velsmagende menu bestod af alt fra jordbær-peber suppe til and med foie gras-fyld og dessert svøbt i bladguld. Til kaffen rullede de et 3-etagers bord ind, hvor vi frit kunne vælge, hvilke petit fours vi ville nyde til kaffen - jeg valgte trøfler, kokosstykker og macarons. |
|
Det er ikke sidste gang, jeg besøger en Michelin restaurant! |
|
Et hyggeligt typisk fransk butiksvindue. |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar