søndag den 4. august 2013

Det franske køkken

Macarons blev solgt alle vegne.
De koster det samme som herhjemme - ca. 10 kr stykket,
men det afholdt mig ikke fra at få min del af franske macarons!

Frankrig er kendt for sit vidunderlige, traditionelle køkken med retter som confit de canard, foie gras og frølår. Vi var ude at spise hver dag – både til frokost og aftensmad - og vi prøvede en masse spændende egnsretter, kager og drikke.

Foie gras blev solgt på hvert gadehjørne - i selv de mindste byer.
En aften spiste vi på en restaurant, hvor man til hovedret kunne få foie gras på fem måder!

På madmarkederne blev der solgt svampe i massevis.

Krydderier og tørrede blomster blev solgt i poser på markeder.

En speciel forret på et hotel, vi tilfældigt kørte forbi, på vinruten:
Kold tomatsuppe, en lime-olivensorbet
og sprøde fritter i form af hele små fisk (i kræmmerhuset) - de havde øjne og små gæller!

Boeuf bourguignon - en skøn gryderet.

Den bedste franske dessert:
Profiterolles - vandbakkelser med vanilieis og varm chokoladesauce.

Bretzels og kringler blev solgt på gaden

Vi spiste frokost på en Michelin-restaurant i Strassburg.
Aldrig har jeg oplevet noget lignende -
det var som ét stort teaterstykke med os gæster som hovedroller.
Der var fire tjenere tilknyttet vores bord,
og den 5-rettede, velsmagende menu bestod af alt fra jordbær-peber suppe til
 and med foie gras-fyld og dessert svøbt i bladguld.
Til kaffen rullede de et 3-etagers bord ind, hvor vi frit kunne vælge,
hvilke petit fours vi ville nyde til kaffen -
jeg valgte trøfler, kokosstykker og macarons. 

Det er ikke sidste gang, jeg besøger en Michelin restaurant!

Et hyggeligt typisk fransk butiksvindue.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar