søndag den 14. juli 2013

Hurtige æble-kanel muffins

De skønne muffins med knas -
vi blev enige om, de var bedre uden knas -
med drysset flormelis i stedet!

I dag passede jeg Silke, som jeg er aflaster for. Vi bagte muffins, og de blev rigtig gode!
Vi lavede dem efter en opskrift, hvor der skal masser af knas på toppen - det blev vi enige om, var lidt ærgerligt, det er lækrere uden - med et drys flormelis på i stedet!

Æble/kanel muffins, 12 stk.

Muffins
  • 5 dl mel
  • 1 spsk bagepulver
  • 1 tsk kanel
  • 1/8 tsk salt
  • 1 dl sukker
  • 0,5 dl brun farin
  • 280 g æbler
  • 2 æg
  • 2,5 dl mælk
  • Skal af 1/2 øko-citron
  • 6 spsk neutral madolie (solsikke- eller rapsolie)
Knas/topping
  • 1 dl mel
  • 1 tsk kanel
  • 40 g smør
  • 2 spsk sukker
Fremgangsmåde: 
Bland knas/topping (hvis man ønsker at have det på) med hænderne og stil det til side. 
Tænd ovnen på 200 grader. 
Bland mel, bagepulver, kanel og salt. Skræl æblerne og skær kernehuset fra - skær i små tynde stykker. Tilsæt sukker, farin og æbler til melblandingen.
Pisk æg, mælk, citronskal og olie i en skål. 
Rør æggeblandingen sammen med melblandingen - det skal ikke røres for meget.
Fordel blandingen i 12 forme og top evt. med knaset.
Bages 20 min. ved 200 grader.
Afkøl let, drysses med flormelis, serveres lune. Mmmm!

Silke skulle selvfølgelige lige have 5 stk med hjem til eftermiddagskaffen med familien.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar