onsdag den 31. juli 2013

Alsacisk vin

Det hjembragte vin -
to røde, 11 hvide og en Comte de Champagne
På Alsaceruten smagte vi en masse skønt (og indimellem noget knap så godt) vin. 
Vi besøgte såvel små som store producenter - i by og på landet.
Vi købte en vin for hver Grand Cru mark ved de byer, vi besøgte, og vi gik aftenture i markerne. 

En aften i Güberschwir spiste vi på byens bedste restaurant,
 som er nævnt i Michelinguiden.
Vi købte en rigtig god lokal Riesling med hjem og nød den på balkonen. 

I Strassburg besøgte vi de gamle vinkældre underhospitalet -
de er fra 1400tallet, og i gamle dage skulle de rige give dele af sine marker i bytte
for at være indlagt og blive behandlet på hospitalet.
Hospitalet har derfor mange marker i området.
De har en vin fra 1472 liggende på fad i kælderen -
denne bliver kun smagt på ved specielle lejligheder, sidst i 1944 da krigen sluttede.

Fadene i kælderen under hospitalet.

Vinmarker så langt øjet rækker i det nordlige Alsace

Små, grønne Grand Cru druer

Solnedgang over Obernai

En sjov vinhandler i Ribeuville,
hvor disken er lavet af gamle vinkasser.
Det var et meget lille og autentisk sted -
f.eks. var vinenes etiketter håndskrevet

En lille producent i Güberschwir

Sen eftermiddag i Güberschwirs vinmarker

Vores skønne hotel i Güberschwir lå midt i markerne

Ingen kommentarer:

Send en kommentar