onsdag den 4. maj 2016

En dessert-klub

Vi har en madklub. Min lillebror, svigerinde, Mike og jeg. Og så Valdemar for bordenden, selvfølgelig. Vi ses cirka en gang i ugen. Vi putter Valdemar i barnevognen og triller mod Vesterbro Torv, hvor min lillebror står på 2. sal og vinker ned til os og holder øje med, om vi har husket deres ekstranøgle til gården, så barnevognen kan stå i sikkerhed, mens vi mæsker os. Han står og ser så forventningsfuld ud som en anden bedstemor, der venter besøg fra børnebørnene. Det er dejligt. Når vi har slæbt os op ad alle trapperne, bliver vi mødt med store knus – hver gang – især Valdemar. Vi har pakket hans lille taske med legesager, aftensmad, nattøj og tandbørste. Han elsker at være på besøg hos onkel og tante – der er vi ikke så strikse med putning, og der er fire voksne menneskers fulde opmærksomhed bare til ham. Han nyder det. Forleden dag havde han både fået sin tredje tand og været på Skejby og blevet undersøgt, og alligevel var han i højt humør i det sekund, vi trådte ind ad døren. Og så skulle han da lige vise tante Esther, at han kunne sutte på sin storetå, da han var ved at blive skiftet til nattøj. Jeg spærrede øjnene op, da jeg så, at hans lille fod kunne nå helt op over den tykke mave. Godt gået. Nå, men når vi har spist og der skal fordøjes og gøres plads til desserten, bliver Valdemar puttet. Og så er der ro til kaffe og voksensnak. Jeg kan høre dem pusle med at koge vand og finde tallerkner frem i køkkenet, mens jeg putter inde i soveværelset, og Valdemar kæmper lidt for ikke at falde i søvn – det ville jo være ærgerligt at gå glip af noget. Når jeg så kommer ud fra det mørke soveværelse, efterladende en sovende baby, så er jeg altid så spændt på, hvad køleskabet eller fryseren frembringer af lækre desserter. Der er gået hel konkurrence i at lave desserter. Nogle gange er det en hemmelighed, hvad det er. Andre gange, er man selv så begrejstret, at man ikke kan vente med at fortælle det. Eller også er man bare nødt til at sige det, for at de kan glæde sig ekstra længe til desserten denne dag. Vi elsker chokolade i madklubben. De sidste gange har vi fået Maltesers-kage (opskrift her), snickers-kage og Kinder-dessert. Kinder-desserten var egen kreation med hjemmelavet softice med Kinderchokoladestykker og et Kinderæg fyldt med chokolademousse.
Det er skønt med en aften i ugen, hvor vi virkelig giver den gas og forkæler hinanden. Det er en aften, man ser frem til. Ikke bare desserten, men også samværet og gode snakke…












Ingen kommentarer:

Send en kommentar