Vi har en madklub. Min lillebror, svigerinde, Mike og jeg.
Og så Valdemar for bordenden, selvfølgelig. Vi ses cirka en gang i ugen. Vi
putter Valdemar i barnevognen og triller mod Vesterbro Torv, hvor min lillebror
står på 2. sal og vinker ned til os og holder øje med, om vi har husket deres
ekstranøgle til gården, så barnevognen kan stå i sikkerhed, mens vi mæsker os.
Han står og ser så forventningsfuld ud som en anden bedstemor, der venter besøg
fra børnebørnene. Det er dejligt. Når vi har slæbt os op ad alle trapperne,
bliver vi mødt med store knus – hver gang – især Valdemar. Vi har pakket hans
lille taske med legesager, aftensmad, nattøj og tandbørste. Han elsker at være
på besøg hos onkel og tante – der er vi ikke så strikse med putning, og der er
fire voksne menneskers fulde opmærksomhed bare til ham. Han nyder det. Forleden
dag havde han både fået sin tredje tand og været på Skejby og blevet undersøgt,
og alligevel var han i højt humør i det sekund, vi trådte ind ad døren. Og så
skulle han da lige vise tante Esther, at han kunne sutte på sin storetå, da han
var ved at blive skiftet til nattøj. Jeg spærrede øjnene op, da jeg så, at hans
lille fod kunne nå helt op over den tykke mave. Godt gået. Nå, men når vi har
spist og der skal fordøjes og gøres plads til desserten, bliver Valdemar
puttet. Og så er der ro til kaffe og voksensnak. Jeg kan høre dem pusle med at
koge vand og finde tallerkner frem i køkkenet, mens jeg putter inde i
soveværelset, og Valdemar kæmper lidt for ikke at falde i søvn – det ville jo
være ærgerligt at gå glip af noget. Når jeg så kommer ud fra det mørke
soveværelse, efterladende en sovende baby, så er jeg altid så spændt på, hvad
køleskabet eller fryseren frembringer af lækre desserter. Der er gået hel
konkurrence i at lave desserter. Nogle gange er det en hemmelighed, hvad det
er. Andre gange, er man selv så begrejstret, at man ikke kan vente med at
fortælle det. Eller også er man bare nødt til at sige det, for at de kan glæde
sig ekstra længe til desserten denne dag. Vi elsker chokolade i madklubben. De
sidste gange har vi fået Maltesers-kage (opskrift her), snickers-kage og Kinder-dessert.
Kinder-desserten var egen kreation med hjemmelavet softice med
Kinderchokoladestykker og et Kinderæg fyldt med chokolademousse.
Det er skønt med en aften i ugen, hvor vi virkelig giver den
gas og forkæler hinanden. Det er en aften, man ser frem til. Ikke bare
desserten, men også samværet og gode snakke…
Ingen kommentarer:
Send en kommentar