torsdag den 7. april 2016

En verden af mad

Som tidligere skrevet, begyndte Valdemar på skemad for snart halvanden måned siden. Vi begyndte overgangen til skemad ved at introducere en ny smag hver dag – han fik lov at sutte på en båd appelsin, en pære, et stykke banan eller hvad jeg nu fik til formiddagsteen. Faktisk var sharonfrugt det største hit – sød og mild.  
Det er en helt ny verden for ham – nye smage, dufte, konsistenser, farver og oplevelser. Han var vild med det fra første bid, og det er meget få ting, han har afvist (okay, jeg strammede den måske også ved at servere ren jordskokkemos).
Til morgenmad er favoritten hirsegrød med hybenpulver (det er sødt og fuld af vitaminer) med æblemos og mandelmums (smuttede mandler, som blendes til en blød creme). Til frokost får han grønsagsmos, og vi er lige begyndt at introducere kød – det var et stort hit! Mose-favoritten er gulerods/sweet potato mos og ærtemos. Om eftermiddagen får han måske lidt merlot eller chardonnay (der er selvfølgelig tale om ren, økologisk druesaft uden tilsat sukker, og ikke vin. Vi synes bare, det er sjovt at sige, at han får sig en kop ”eftermiddagsmerlot”). Til aftensmad er han stille og roligt begyndt på ”voksenmad”. F.eks. hakket oksekød, lidt spinat, mos af rodfrugter osv. Til alle måltider nyder han at sidde og pille i en mango eller avokado, men en agurkestav er klart favoritten – den er kold og saftig.
Indimellem har jeg svært ved at fastholde hans opmærksomhed – så tænder jeg for Claus Holm på TV2, som står og laver hverdagsretter til aftensmad, og det er et hit. Ligesom sin far, sidder han med åben mund og polypper, når fjernsynet kører, og så er det bare om at skovle maden i ham (det var lige et tip til andre, som har bøvl med at fylde maden i ungerne).
Jeg synes, det er en sjov verden at begive mig ind i med min søn. Jeg nyder stadig at amme, og det bliver sørgmodigt den dag, han takker nej til mig. Men vi har så mange gode og sjove stunder med ske, højstol og fingermad. Jeg nyder det virkelig. 

Første gang i højstolen og første dag med grød






Vi forsøger at præge ham i retning mod at blive Michelinkok :)

Gulerods/sweet potato-mos in the making

Valdemar har forstand på kvalitet :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar