onsdag den 30. juli 2014

Sunde mandler

I min sommerferie har jeg masser af tid til at lave skønne, sunde snacks til madpakken, eftermiddagskaffen og lange forelæsninger (hvis ikke jeg når at spise dem inden skolestart).
Jeg har lavet tre forskellige slags.
De salte: Saltmandlerne laver jeg ofte - find opskriften her
De stærke: Chilimandler 
Og de bittersøde: Kakao-kanel mandler

Chilimandler

250 g mandler eller blandede nødder
1 spsk paprika
1 spsk cayenne peber
1 spsk stødt chili
2 tsk fint salt
1 dl vand

Fremgangsmåde: Rist nødder, salt og krydderier på en tør pande, til det begynder at få farve og dufte. Tilfør vandet og lad det koge væk. Tag en nød fra og smag, om den er stærk nok - ellers tilsæt flere krydderier og derefter lidt mere vand og gentag processen. Fordel nødderne på en bageplade og bag dem ved 200 grader i cirka 15 minutter. 
Lad dem køle af og fordel evt. lidt mere stødt chili og salt på nødderne, inden de kommes i lufttætte glas. 



Kakao-kanel mandler uden sukker

300 g mandler
3 dl vand
2 spsk stevia
1 spsk honning
2 spsk god, mørk kakaopulver
2 tsk kanel

Fremgangsmåde: Kog vand, stevia, honning, kakao og kanel op i en gryde og tilsæt mandlerne, når det bobler. Sluk for blusset og læg låg på gryden. Lad mandlerne trække i lagen i 30 min. Hæld derefter væsken fra mandlerne og fordel dem på en bageplade. Rist mandlerne i cirka 30 min. ved 200 grader. Tag en mandel fra og vurder, om de skal ristes lidt mere i ovnen, for at de bliver helt sprøde. Lad mandlerne køle af og vend dem med kanel og kakaopulver, inden de kommes i en lufttæt beholder. 


Ristede kakao-kanel mandler

Ingen kommentarer:

Send en kommentar