mandag den 7. juli 2014

Naturens spisekammer

Lækre grønsager, bær og krydderurter vælter frem for tiden. 
Den varme forsommer har betydet, at vi kan høste tidligt i år, og jeg har allerede plukket en dejlig masse blåbær i "blåbærdalen", som er vores hemmelige blåbærområde i skoven, fået lov at ribbe mine forældres ribsbuske og plukket en stor flot buket kornblomster i vejgrøften til mor. 
Da Mike og jeg var i Skagen, serverede de hjemmelavede safter og marmelader til morgenmaden på Hotel Skibssmedien, og de havde lavet en skøn ribsmarmelade, som jeg skal prøve at lave i år. 

Nye kartofler graves op

Kornblomsterne står smukt i skellet mellem marker og grøft

Skovens blåbær er små og er mørkerøde indeni - de fås ikke bedre

Der plukkes blåbær

Bærrene skylles og rengøres

Ribs hænger i tykke klaser - fuglene har slet ikke kunnet følge med



En stor skål ribs

Hinbærrene er snart plukkeklar

Ingen kommentarer:

Send en kommentar