Grillede jomfruhummerhaler
Friske jomfruhummere (min. 13 cm lange)
Smør
Havsalt
Hvidløg (presset)
Hakket persille
Fremgangsmåde: Hiv halen fra kroppen af jomfruhummeren. Flæk halen på midten ned over ryggen, men skær ikke helt igennem - lad underskjoldet holdet halen sammen. Fjern den sorte tarm og rens. Fyld med smør, persille, salt og presset hvidløg. Grill halerne 5 minutter (de skal ikke vendes). Selvom der er skal på, er man fri for at have fingrene i maden, idet man let kan skære kødet fri af skallen - lækkert!
Tip: Jomfruhummerhalerne smager fantastisk med hjemmelavet aioli og flute - og hvidvin selvfølgelig!
Aioli til to personer laves af to æggeblommer, lidt edikke, sennep, salt og peber, som piskes sammen, hvorefter cirka 1 dl. vindruekerneolie tilsættes langsomt i en tynd stråle. Hakket persille og presset hvidløg tilsættes. Stilles på køl en times tid, så den kan sætte sig inden servering.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar