fredag den 6. juni 2014

Hyldeblomstsaft med jordbær, mynte og ingefær

Saften er færdig, og den smager fantastisk!
Opskriften er perfekt til utålmodige typer (som mig), der ikke kan vente de fem dage, en hyldeblomstsaft ofte skal stå og trække. 
Saften er frisk, og jeg synes faktisk den smager bedre end almindelig hyldeblomstsaft, som hurtigt kan blive for sød og floral i smagen. Ingefæren giver lidt dybde, mynten giver den en mere rund smag, mens jordbærene giver en flot farve og en sommersmag. Server med isterninger og en skive citron, og dine gæster er henrykte! Bland evt. med danskvand i stedet for vand - det gør den ekstra lækker!


Hyldeblomstsaft med jordbær, mynte og ingefær

Giver 4 liter saft

30 store skærme hyldeblomst
100 g jordbær
4 kviste mynte
3 cm skrællet ingefær
900 g sukker
3 dl citronsaft 
3 l vand

Fremgangsmåde: Kog vand, citronsaft, jordbær og sukker op, så sukkeret opløses. Sluk, når det koger, og kom mynte, ingefær og hyldeblomster i (så lidt hyldestilk som muligt, helst bare blomster). Lad det trække under låg i gryden i 12-20 timer på køkkenbordet. Sigt gennem et rent viskestykke og fyld på skoldede flasker. Kan holde sig i køleskabet en måneds tid. 

Tip: Frys eventuelt noget saft i flasker, forær en flaske til naboen, kog sirup af en del af saften, lav sorbetis af saften, fyld ren saft i pindis-forme, brug saften til at glasere grønsager i, osv. Der er mange muligheder. 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar