På det seneste har jeg brugt mange vaniljestænger i mine kager.
Hver gang jeg har brugt kornene fra en stang,
putter jeg den tomme stang i et glas med sukker og gemmer dem.
Når der er ved at være samlet mange tomme stænger i glasset,
laver jeg vaniljesukker.
Det smager SÅ godt og smager af SÅ meget.
Prøv det!
De eneste ingredienser, du skal bruge, er rørsukker og tomme vaniljestænger |
Sukker og vaniljesukker hakkes fint i en minihakker - resultatet er det skønneste hjemmelavede vaniljesukker |
Hjemmelavet vaniljesukker
Rørsukker - ca. 350 g.
Tomme vaniljestænger - ca. 10 stk
Fremgangsmåde: Kom rørsukker og tomme vaniljestænger i en minihakker og hak i ca. 1 minut, til vaniljesukkeret er helt fint og "pudderagtigt". Fyld vaniljesukkeret på glas. Sukkeret virker konserverende på vaniljestængerne, så dit hjemmelavede vaniljesukker kan holde sig mange måneder (men det smager så godt, så du når garanteret at bruge det på ganske kort tid!).
Tip: Dette vaniljesukker er så smagfuldt og aromatisk, at du kan bruge det i vaniljekranse og andet bagværk til jul i stedet for friske vaniljestænger.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar