mandag den 20. maj 2013

Ramsløg


En stor buket ramsløg
I weekenden hoppede min kæreste og jeg på cyklerne - turen gik mod Risskov i det skønne vejr. Her er hele skovbunden dækket af ramsløg, og der er en sød og syrlig duft af (hvid)løg, så snart man rammer Risskov-stien nede ved vandet. 
Vi havde poser med. Nu skulle der plukkes ramsløg.

Skoven er smuk - og der dufter SÅ skønt for tiden
Ramsløgene blomstrer - de er smukke i en salat


Ramsløg vokser i skov og krat tæt på vand
Da poserne var fyldte, cyklede vi hjem for at skylle bladene og komme dem, vi ikke skulle bruge til aftensmaden, i fryseren (så skal det bruges i stedet for spinat i lasagne mm.). 



Det lignede én stor cannabis-produktion hjemme i køkkenet - men det duftede nu ikke helt sådan...
Vi lavede grønne ramsløg-deller til aftensmad, og de blev virkelig gode! Vi lavede dem af hakket oksekød, feta, ramsløg, løg, tomat, gulerødder, krydderurter, krydderier, creme fraiche, æg og rasp. Prøv jer selv frem - når bare konsistensen er der, skal de nok blive gode! 
Tip: Steg en prøve-frikadelle først og se, om den er rigtig krydret.

Grønne ramsløg-deller. De blev rigtig gode og saftige. Min kæreste spise 14! Men hva', de er jo sunde :)
"Hot" rasmløg-pesto
Til sidst lavede vi ramsløg-pesto (ramsløg, olivenolie, parmesanost, salt, peber, honning, mandler og citronsaft blendet). Den blev ret stærk, men jeg glæder mig til at smage den til pasta med masser af parmesan!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar