De vaskede rabarber er klar til udskæring... |
Nu strutter rabarberne hjemme i mors køkkenhave, så i weekenden, da jeg var hjemme på besøg, besluttede jeg mig for at lave dessert til os: Rabarbertærte!
Rabarbertærte med creme fraiche (et ovnfast fad)
2 store håndfulde rabarber
1 spsk maizena (majsstivelse)
150 gram rørsukker
1 stang vanilie (kornene her fra)
1-til-1 (smuldre)dej:
100 gram mel
100 gram rørsukker
100 gram havregryn
100 gram smør
Hertil: Creme fraiche
Rabarberne skæres i stykker af 1 cm, hvorefter de blandes med maizena, sukker og vanilie. Det hældes i et ovnfast fad/tærtefad. Derefter blandes dejen sammen og hældes over som låg.
Bages ved 200 grader 25 min.
Serveres med creme fraiche - gerne på en skøn sommeraften.
Rabarberne strutter |
Tærten er klar til servering |
Næste gang er det jordbærenes tur - måske det bliver jordbær-rabarber marmelade... |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar