mandag den 13. maj 2013

Årets første rabarber-tærte

De vaskede rabarber er klar til udskæring...
Nu strutter rabarberne hjemme i mors køkkenhave, så i weekenden, da jeg var hjemme på besøg, besluttede jeg mig for at lave dessert til os: Rabarbertærte!

Rabarbertærte med creme fraiche (et ovnfast fad)
2 store håndfulde rabarber
1 spsk maizena (majsstivelse)
150 gram rørsukker
1 stang vanilie (kornene her fra)

1-til-1 (smuldre)dej:
100 gram mel
100 gram rørsukker
100 gram havregryn
100 gram smør

Hertil: Creme fraiche


Rabarberne skæres i stykker af 1 cm, hvorefter de blandes med maizena, sukker og vanilie. Det hældes i et ovnfast fad/tærtefad. Derefter blandes dejen sammen og hældes over som låg. 
Bages ved 200 grader 25 min. 
Serveres med creme fraiche - gerne på en skøn sommeraften.

Rabarberne strutter 

Tærten er klar til servering



Næste gang er det jordbærenes tur - måske det bliver jordbær-rabarber marmelade...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar