mandag den 29. april 2013

Lyon, april 2013

1: Vi letter fra Billund 2: Der øves parlør 3: Mellemlanding i Frankfurt - smuk udsigt til flyvepladsen
4: En lækker  forret (Salad Lyonnaise) - salat, porcheret æg, bacon, brødcroutoner - en skøn start på ferien
 5: En god flaske vin at falde i søvn på 6: Fredag morgen skulle vi lige orientere os i byen
I starten af april var min kæreste og jeg på en forlænget weekend i Lyon, Frankrig. Det var en skøn tur med en masse god mad og vin fra dag 1. 
1: Bourgogne-rødvin er vores favorit. 2: Formiddagsbesøg på Starbucks
3: På dukkemuseum - her så vi Mester Jakels dukker  4: Frokost på fantastisk restaurant fra Michelinguiden - forretten var stegt Foie Gras på bund af æblesaft, toppet med sprøde æblestænger 5: Kaffepause og reorientering
6: Vi tændte et lys i den smukkeste kirke
Min kæreste lever af at sælge vin, og vi har begge fortabt os til denne fantastiske verden. Vi sætter stor pris på mad og vin, og her er Lyon formidabel: Byen anses for værende Frankrigs spisekammer og har 17 Michelinrestauranter. Vinen er skøn og kan på restauranter fås til det halve af, hvad det koster i butikkerne herhjemme. Vi købte da også et par flasker med hjem... 
1: Eftermiddagspause på fortorvscafé ved Rhonefloden 2: Sporvogne fyldte gadebilledet
3: Rhonefloden i gråvejr 4: Middag lørdag aften på endnu en Michelin prioriteret restaurant - denne gang det klassiske franske køkken. Fantastisk. 5: Et lille hvil - jeg vandt 6: Det franske forår var begyndt

1: Klar til afgang
2: Typisk fransk - macaroons i fantastiske farver
Farvel, Frankrig. Vi ses igen til sommer!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar